Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

H Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος στη μεθόριο

H Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος στη μεθόριο

Η Τουρκία μιλά για παραβίαση εναέριου χώρου, οι πρώτες συριακές αναφορές για «ωμή επίθεση» (φωτ. από το πρακτορείο Ανατολή)  

Αεροσκάφος των συριακών ενόπλων δυνάμεων καταρρίφθηκε στη μεθόριο με την Τουρκία από τις τουρκικές δυνάμεις, κοντά σε συριακή περιοχή όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις.
Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Κασάμπ, μεταξύ του τουρκικού Χατάι και της Λατάκειας.
Η Άγκυρα ανέφερε ότι το σκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ οι πρώτες αναφορές από τη συριακή πλευρά υποστηρίζουν πως καταρρίφθηκε ενώ επιχειρούσε εναντίον αντικαθεστωτικών μέσα στη συριακή επικράτεια.


Οι αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ ήρθαν την ώρα που ο Ερντογάν μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στο Κοτζαελί.
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την κατάρριψη από τουρκικά F16 στην ομιλία του, λέγοντας πως «εάν παραβιάσετε τον εναέριο χώρο μου, το χαστούκι που θα ακολουθήσει από εμάς θα είναι τόσο δυνατό».
Η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, ανέφερε την ίδια ώρα πως η κατάρριψη έγινε από τις τουρκικές δυνάμεις την ώρα που το αεροσκάφος επιχειρούσε εναντίον ανταρτών «εντός της συριακής επικράτειας».

Σύμφωνα με τον αξιωματικό που επικαλείται η συριακή τηλεόραση, ο οποίος και χαρακτήρισε «πράξη ωμής επίθεσης» την κατάρριψη, ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.
Οι συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και συριακού στρατού στην περιοχή γύρω από το συνοριακό πέρασμα είχαν ενταθεί από την Παρασκευή.

http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου