Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ιερωμένου για εξαπάτηση ανέργων

Στη σύλληψη ιερωμένου αλλά και των συνεργών του, ο οποίος ήταν επικεφαλής εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε άνεργους πολίτες, υποσχόμενη ότι θα τους εξασφαλίσει εργασία προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) εξαπατήθηκαν τουλάχιστον 166 άνεργοι, ενώ η εγκληματική ομάδα συγκέντρωσε ποσό που ξεπερνά το επίπεδο των 78.000 ευρώ.

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2009, ενώ στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 30χρονος ιερέας – «εγκέφαλος» της συμμορίας και ο 45χρονος συνεργός του, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση και ενός 40χρονου δικηγόρου.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Σύστασης συμμορίας», της «Απάτης κακουργηματικής μορφής κατ' εξακολούθησης και κατ' επάγγελμα», της «Πλαστογραφίας», της «Απατηλής Διέγερσης σε Μετανάστευση», της «Άμεσης Συνέργειας σε Απάτη» και της «Απιστίας Δικηγόρων».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου