Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ταξιδιωτική έκθεση Νιου Γιορκ Τάιμς: Κοσμοσυρροή στο ελληνικό περίπτερο

Ταξιδιωτική έκθεση Νιου Γιορκ Τάιμς: Κοσμοσυρροή στο ελληνικό περίπτερο

Η Ελλάδα αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό των Αμερικανών - «Αναμένουμε χρονιά ρεκόρ» για τον τουρισμό το 2014

Αυτό διαπιστώθηκε, για μια ακόμη φορά, από τις αναφορές εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών και επισκεπτών στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κατά την τριήμερη ταξιδιωτική έκθεση της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Συνεδριακό Κέντρο Τζάβιτς, στη δυτική πλευρά του Μανχάταν.
Στη φετινή έκθεση (28 Φεβρουαρίου με 2 Μαρτίου), σύμφωνα με τους διοργανωτές, υπήρξε αυξημένη συμμετοχή από πλευράς χωρών, εταιρειών και οργανισμών, καθώς και επισκεπτών.

«Ήταν μια σημαντική έκθεση και εμείς, το εδώ γραφείο μας, προσπαθούμε να προβάλουμε τον ελληνικό τουρισμό στην αμερικανική αγορά, μέσα στα πλαίσια των στοχευμένων ενεργειών της κεντρικής υπηρεσίας μας, του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού μας κας Κεφαλογιάννη και κάνουμε ό,τι μπορούμε να μπούμε και σε ειδικές αγορές τουρισμού» δήλωσε η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στις ΗΠΑ, Γρηγορία Καματερού, υπογραμμίζοντας ότι «αναμένουμε χρονιά ρεκόρ» για τον τουρισμό το 2014.
Αναφερόμενη στην έκθεση της Νιου Γιορκ Τάιμς τόνισε ότι «είχε μεγάλη επιτυχία» και «στο ελληνικό περίπτερο σχηματίστηκε ουρά επισκεπτών που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για θέματα του τουρισμού στην πατρίδα μας. Οι περισσότεροι γνώριζαν αρκετά πράγματα για την ιστορία μας, τα νησιά μας και έψαχναν την ειδοποιό διαφορά από όλα τα άλλα μέρη που έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα και ήξεραν ότι στην Ελλάδα μπορούν να βρουν αυτή τη διαφορά, αυτή τη μοναδικότητα».
Η κα Καματερού πρόσθεσε ότι «το προϊόν Ελλάδα είναι από μόνο του σπουδαίο και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να το αναδεικνύουμε».
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τουριστικοί παράγοντες αρκετών χωρών που συμμετείχαν στην έκθεση, όπως επίσης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόξενος Μανώλης Καμπουράκης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας, Νίκος Παπακωνσταντίνου.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου