Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παπούλιας: «Φλέγον θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεξιά) με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννη Σακελλαρίου.Πηγή: Eurokinissi

Παπούλιας: «Φλέγον θέμα οι γερμανικές αποζημιώσεις»

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και τις ενέργειες στις οποίες προχωρά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτος, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Σακελλαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Με καλέσατε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σας έχω φέρει και το πόρισμα, ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε» είπε ο κ. Σακελλαρίου.
«Πολύ ωραία. Είναι φλέγον θέμα. Και όταν λέτε για πόρισμα, έχετε καταλήξει;» τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξήγησε ότι δεν είναι η οριστική απόφαση αλλά είναι ένα στάδιο για να ταξινομηθεί το υλικό που υπάρχει και για να μπορέσει μετά αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν βάση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου, η οποία θα διατυπώσει και σχετικό πόρισμα.

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε πότε προβλέπεται χρονικά να γίνει αυτό και ο κ. Σακελλαρίου απάντησε ότι αναμένεται μια Επιτροπή να προσδιορίσει τα ποσά και στη συνέχεια θα επιληφθεί η Ολομέλεια.
«Οπότε, θα υπάρξει ένας έτοιμος φάκελος, κάτι που δεν υπάρχει τώρα» παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θετικά απάντησε ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς έχουν στείλει στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες, δηλαδή Τράπεζα της Ελλάδος, Γενικό Λογιστήριο.
Και όταν ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει τι εκτίμηση, μη δεσμευτική, για την υπόθεση γενικότερα, κάνει ο κ. Σακελλαρίου, αυτός απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι».
«Αυτό είναι καλό. Είναι μεγάλο θέμα, όχι μόνο οικονομικής σημασίας αλλά και εθνικό» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου