Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Βαριές ποινές σε δύο αδέλφια για ληστεία κοσμηματοπωλείου στην Κατερίνη.

Ποινές κάθειρξης 10,5 και 22,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αντιστοίχως σε βάρος δύο αδέλφια τα οποία πέρυσι τον Απρίλιο πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Κατερίνη.

Τα δύο αδέλφια από την Αλβανία, ηλικίας 24 και 28 ετών αντίστοιχα, αφού λήστεψαν με την απειλή όπλων το κοσμηματοπωλείο, αρπάζοντας κοσμήματα αξίας 177.000 ευρώ, κατά τη διαφυγή τους, καταδιώχθηκαν από ιδιοκτήτη παρακείμενης επιχείρησης, που αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες, στον οποίο επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή, συνεπλάκη με τον διώκτη του, τον οποίο, αφού έριξε στο έδαφος, σημάδεψε από απόσταση δύο μέτρων με το όπλο του.

Την ώρα που ο ληστής τράβηξε τη σκανδάλη, ο επιχειρηματίας, έσπρωξε με ενστικτώδη κίνηση τον δράστη, με αποτέλεσμα η σφαίρα να αλλάξει φορά και να τραυματίσει, ευτυχώς ελαφρά, μία εργαζόμενη σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος συνεργός τους, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και οκτώ μηνών, αλλά σε αντίθεση με τους δύο συγκατηγορουμένους του που οδηγήθηκαν στη φυλακή αφέθηκε ελεύθερους με όρους μέχρι το εφετείο.

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν λίγο αργότερα, έπειτα από κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., κοντά στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

«Ήμουν αποφασισμένος να κάνω τη ληστεία γιατί χρειαζόμουν τα χρήματα για να βγάλω την αδελφή μου από την φυλακή που κατηγορείται για φόνο» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος που καταδικάστηκε σε 10,5 χρόνια κάθειρξη.

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου