Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΣΕΠ! Πήραν πίσω τη λίστα με τη μοριοδότηση των σχολικών φυλάκων

Πήραν πίσω τη λίστα με τη μοριοδότηση των σχολικών φυλάκων

Πανικός στο ΑΣΕΠ μετά την αποκάλυψη του NEWSBOMB για τις καταγγελίες εργαζομένων, που ενώ είχαν τα μόρια έμειναν «απ' έξω». Το θέμα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η διαδικασία. Το ΑΣΕΠ επανεξέτασε τους καταλόγους και εξέδωσε νέους πίνακες. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWSBOMB υπάρχουν καταγγελίες πώς ούτε αυτοί οι πίνακες είναι σωστοί. 

Κι ό Άγιος φοβέρα θέλει. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ - και που πρώτο το newsbomb.gr αποκάλυψε - το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού εξέδωσε σήμερα άλλες λίστες βάσει των οποίων ορίζονται εκείνοι που θα μεταταχθούν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αποκαλύψαμε σήμερα το πρωί με αποκλειστικό ρεπορτάζ αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της τελικής κατάταξης, αρκετοί σχολικοί φύλακες που θεωρούνταν «σίγουροι» λόγω αυξημένης μοριοδότησης, έμειναν προς μεγάλη τους έκπληξη, εκτός!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και πολλά τηλεφωνήματα καταγγελτικού χαρακτήρα, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αρκετοί επιτυχόντες σχολικοί φύλακες κατάφεραν να συλλέξουν τα μόρια που τους χάρισαν μια θέση εργασίας. Οι θιγόμενοι σχολικοί φύλακες που είχαν τα μόρια απείλησαν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.

Το θέμα, μετά τη δημοσιοποίηση από το NEWSBOMB, πήρε τεράστιες διαστάσεις και έφτασε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αποτέλεσμα πριν από λίγο να εκδοθεί νέα ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ και νέοι Πίνακες οι οποίοι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι κάτι δεν πάει καλά είναι ότι το ΑΣΕΠ έσπευσε να εκδόσει διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι στην ενότητα «Πρόσθετα Βαθμολογούμενα Κριτήρια» δεν συμπληρώθηκαν τα στοιχεία ορισμένων υποψηφίων, χωρίς ωστόσο να εξηγεί για ποιο λόγο συνέβη κάτι τέτοιο!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, τα στοιχεία υποβλήθηκαν εκ νέου σε επεξεργασία και καταρτίστηκαν νέοι Πίνακες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας των υπαλλήλων των Δήμων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων (υπ' αριθ. 9/2014 Ανακοίνωση) προχώρησε στην κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης και διάθεσης, δεδομένου ότι τα πεδία της ενότητας Δ. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ δεν συμπληρώθηκαν προσηκόντως για σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων υπαλλήλων. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να εμφανίζονται στους πίνακες κατάταξης χωρίς να έχουν βαθμολογηθεί για τα ειδικά πρόσθετα κριτήρια που δηλώνουν. Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η εκ νέου επεξεργασία των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και η κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων».

Το θέμα βέβαια δεν τελειώνει εδώ καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWSBOMB υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν πως ούτε οι νέοι πίνακες είναι σωστοί.

Είναι προφανές ότι τόσο το υπουργείο, όσο και το ΑΣΕΠ πρέπει αμέσως να πάρουν μια υπεύθυνη στάση με γνώμονα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια της διαδικασίας διότι με τέτοια περιστατικά εκτίθεται η κυβέρνηση στο σύνολό της και βεβαίως δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται κατ΄ αυτόν τον τρόπο άνθρωποι που έχουν τα μόρια και τα δικαιολογητικά και αναζητούν μια αξιοπρεπή εργασία.

Το NEWSBOMB θα επανέλθει στο θέμα όσες φορές χρειαστεί και θα σας ενημερώνει διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η διαφάνεια.

http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου