Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ισόβια σε τρεις εφοριακούς

n

Ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις εφοριακοί που κατηγορούνταν για εμπλοκή στην υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ κι ένας υποτιθέμενος βιοτέχνης ενδυμάτων που «εμφάνιζε» εξαγωγική δραστηριότητα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Όπως δηλώνει ο νομικός κόσμος είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το εν λόγω σκάνδαλο, η αποκάλυψη του οποίου συνέβη πριν 15 χρόνια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για τη σκανδαλώδη υπόθεση, είχε επίκεντρο την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ζημιά για το δημόσιο να εκτιμάται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.
Σημειώνεται πως ένας εκ των εφοριακών διετέλεσε το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλαδή τη δεκαετία του 1990, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο ήταν προϊστάμενοι του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.
Για την ίδια περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο έκρινε ένοχους άλλους τρεις εφοριακούς, επιβάλλοντας ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, εντούτοις αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου