Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σαφάρι στο Δημόσιο για τα πλαστά πιστοποιητικά – η εγκύκλιος Μητσοτάκη

Η επιτάχυνση και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του ελέγχου εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων διασφαλίζεται με την εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΔΜ.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω εγκύκλιο αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων όπου εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους.

Η εγκύκλιος αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων. Μέσω αυτής παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την ανάκληση διορισμού και την καταγγελία συμβάσεων υπαλλήλων που εντοπίζονται να έχουν διοριστεί ή προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή ψευδών βεβαιώσεων. Αφορά επίσης ζητήματα σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται για τα μέλη των οργάνων που εξέδωσαν τις παράνομες πράξεις. Επίσης, επισημαίνεται η δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλλει την παραίτησή τους λόγω του διενεργούμενου ελέγχου.

Τέλος, για πρώτη φορά ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, αλλά και να γνωστοποιήσουν συνολικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ο έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων αρχίζει και παράγει τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη, οι υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι είχαν προσληφθεί στη δημοτική αστυνομία κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών, απομακρύνθηκαν. Κάνουμε μια προσπάθεια αποκατάστασης χρόνιων αδικιών και ενίσχυσης της αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης. Βάζουμε τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, δημιουργώντας παράλληλα διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων στο μέλλον».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου