Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Σκυλακάκης: Ρυθμίστηκαν «προνομιακά» τα δάνεια της ΝΔ;

Επανήλθε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα του δανεισμού των κομμάτων ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και πρόεδρος της Δράσης, αυτή τη φορά υποβάλλοντας…

ερώτηση, ειδικά για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή για τη νέα ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη ήταν η αντίθετη άποψη που εκφράστηκε μέσω στελεχών της ΝΔ, στα όσα υποστήριξε με γραπτή απάντησή του ο Ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα» και η «η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο ότι τα υπάρχοντα χρέη 145 εκατ. ευρώ σε δάνεια της ΝΔ είναι απίθανο να εξυπηρετούνται κανονικά, όταν η ετήσια κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει ως κόμμα, είναι περίπου ίση με το 50% μόνο των τόκων που οφείλει ετησίως στις τράπεζες, ο Θ. Σκυλακάκης ρωτά:
Εάν τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, στη «συντριπτική πλειοψηφία» τους, εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται.
Μήπως υπήρξε κάποια ειδική, προνομιακή ρύθμιση του χρέους της Νέας Δημοκρατίας;».

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής, Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Τα δύο κόμματα όχι μόνο τηρούν σιγή ιχθύος για τα δάνειά που έλαβαν όταν γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να τα αποπληρώσουν και για την τροπολογία με την οποία αμνήστευσαν τα σχετικά αδικήματα, αλλά προχωρούν σε (ή σχεδιάζουν) νέα σχήματα. Οπότε τίθεται το ερώτημα: Τα παλιά κόμματα θα επαναδιεκδικήσουν νέες επιχορηγήσεις υπό τον μανδύα νέων ονομάτων και ΑΦΜ στέλνοντας όλο το λογαριασμό στο φορολογούμενο, ή τα νέα σχήματα θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις των μητρικών κομμάτων; Θα απαντήσει κανείς;».

http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου