Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εθελοντές καθάρισαν το Δέλτα Αξιού

Εθελοντές καθάρισαν το Δέλτα Αξιού

Φελιζόλ, πλαστικά μπουκάλια, γοβάκια και η οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ήταν ορισμένοι από τους "θησαυρούς" που εντόπισαν

Φελιζόλ, πλαστικά μπουκάλια, γοβάκια και η οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ήταν ορισμένοι από τους "θησαυρούς" που εντόπισαν και συγκέντρωσαν μέσα σε μεγάλες πλαστικές σακούλες οι εθελοντές που συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην εκστρατεία καθαρισμού στο Δέλτα Αξιού.
Ο καθαρισμός που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα έγινε στο παράκτιο τμήμα, με σημείο εκκίνησης το πέτρινο φυλάκιο στη δυτική πλευρά του Δέλτα.
Συμμετείχαν η ομάδα ποδηλατών και οι πρόσκοποι της Χαλάστρας, όπως και η ομάδα εθελοντών του Γυμνασίου της περιοχής, ενώ η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Δέλτα.

Οι συμμετέχοντες στον καθαρισμό είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν το καινούριο παρατηρητήριο. Από εκεί απόλαυσαν τη θέα στη δυτική εκβολή του Αξιού, ενώ με κιάλια και τηλεσκόπια παρατήρησαν τα πουλιά.
Η περιοχή ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ. Φιλοξενεί σπάνια είδη πουλιών και ιδιαίτερα την άνοιξη καταφτάνουν στο Δέλτα Αξιού αβοκέτες και καλαμοκανάδες από άλλες περιοχές για να δημιουργήσουν τις φωλιές τους και να αναπαραχθούν.
Οι εκστρατείες καθαρισμού θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες. Την ερχόμενη Κυριακή, 30 Μαρτίου, σειρά έχουν οι εκβολές του Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 6 Απριλίου θα καθαριστεί η παραλία Αλυκών Κίτρους στην Πιερία.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου