Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ANAMEΣΑ ΣΤΟΥΣ ''ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ'' ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

...ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ '' SUCCESS STORY''...
Κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έπεσε ο δείκτης ευτυχίας στην Ελλάδα, που ανέρχεται στις 6,2 μονάδες έναντι 7,1 μονάδων για την ΕΕ. Με τα τελευταία διαθέσιμα...
στοιχεία του 2012, προκύπτει ότι οι Έλληνες αισθάνονται δυσαρεστημένοι από την ποιότητα της ζωής τους και καταλαμβάνουν  τη 17η θέση (μεταξύ 19 θέσεων της κατάταξης) μαζί με τη Λετονία, αλλά σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα από τη Βουλγαρία με τον δείκτη στις 5,5 μονάδες και την Ουγγαρία στις 5,8 μονάδες.
Στον αντίποδα, ικανοποιημένοι από τη ζωή τους εμφανίζονται κατά σειρά οι Δανοί, οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί.
Εκ των βασικών παραμέτρων για την αξιολόγηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, άρα και της ποιότητας ζωής είναι το ΑΕΠ, το οποίο εμπλουτίζεται και από άλλους παράγοντες. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το μέσο εισόδημα, η αγοραστική δύναμη, η μακροπρόθεσμη ανεργία, το προσδόκιμο ζωής, η αδυναμία να αντεπεξέλθει κανείς σε έκτακτα έξοδα και το ποσοστό αυτοκτονιών.

Επιπλέον, ως μία από τις επιμέρους μεταβλητές που διαμορφώνουν τον δείκτη ευτυχίας είναι και το επίπεδο εκπαίδευσης (με αναφορά σε όσους εγκατέλειψαν το σχολείο), καθώς και η διαφορά μισθών μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ο μέσος όρος για όσους δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους  στην Ε.Ε. των «28» είναι  οι 12,7 μονάδες, με τον υψηλότερο των 24,9 μονάδων στην Ισπανία και τον χαμηλότερο στη Σλοβενία των 4,4 μονάδων. Οι μεγαλύτερες εισοδηματικές ανισότητες παρατηρούνται στην Εσθονία και οι μικρότερες στη Σλοβενία.
Η Eurostat παρατηρεί ότι δεν υπάρχει σαφής συσχετισμός μεταξύ σχολικής διαρροής και κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Εντούτοις, υπάρχει συσχετισμός μεταξύ επιπέδου υγείας και ΑΕΠ. Στην Ε.Ε. διακρίνονται τρεις υποκατηγορίες: η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχει χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής και σχετικά χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η Νότια υψηλότερο ΑΕΠ και προσδόκιμο ζωής κοντά στα υψηλότερα επίπεδα, ενώ η Δυτική και Βόρεια Ευρώπη διαθέτει το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά προσδόκιμο ζωής σχεδόν στα ίδια επίπεδα ή χαμηλότερο από ορισμένες χώρες του Νότου.
Πηγή: newmoney.gr

http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου