Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Όταν ο Τσίπρας είπε ψυχοπαθή τον Κασιδιάρη και μανάρι την Δούρου [βίντεο]

Στο Νήμα: Όταν ο Τσίπρας είπε ψυχοπαθή τον Κασιδιάρη και μανάρι την Δούρου [βίντεο]

Αρκετή ώρα μέσα στο ντοκιμαντέρ «για τον Αλέξη Τσίπρα», όπως είναι πλέον πιο γνωστό το «Στο Νήμα», υπάρχει μια σκηνή που εξηγεί πιο εύστοχα από οποιαδήποτε ανάλυση το ατελέσφορο του εγχειρήματος των δύο κινηματογραφιστών που θέλησαν να ακολουθήσουν κατά πόδας τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012 μέχρι και το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο του 2013.

Η ταινία ξεκινάει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου υπάρχει διαπληκτισμός των λιμενεργατών με τον ίδιο τον Τσίπρα αλλά και βουλευτές του Κόμματος τον Μάιο του 2012. Οι λιμενεργάτες ρωτούν τον κ. Τσίπρα «Πού ήσασταν τέσσερα χρόνια; Εσείς πως θα μας βοηθήσετε για να σας βοηθήσουμε;» και ο πολιτικός προσπαθεί να συνδιαλαγεί μαζί τους. Ένας από τους λιμενεργάτες φωνάζει στους συνδικαλιστές που τον ακολουθούν «Δεν είστε συνάδελφοι εσείς είστε κομματόσκυλα».

Στο ντοκιμαντέρ ο Αλέξης Τσίπρας απεικονίζεται σε πολλές διαφορετικές στιγμές της ζωής του, κυρίως πολιτική. Από τις κομματικές συγκεντρώσεις και κομματικές διεργασίες μέχρι την αντίδρασή του την στιγμή που βλέπει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη να πετά νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου και να χαστουκίζει την Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας το παρακολουθεί σχολιάζοντας στους συνεργάτες του «αυτός είναι ψυχοπαθής ρε!». Στην συνέχεια μιλάει με τη Ρένα Δούρου στο κινητό «Μανάρι μου, δεν είναι εξύβριση αυτό που σου έκανε είναι βιαιοπραγία, αν σου έριχνε γιαούρτι θα ήταν εξύβριση; Βιοπραγία δεν θα ήταν;». Ο Τσίπρας του ντοκιμαντέρ της Γιαννούκου και του Παπανικολάου είναι τολμηρός, χιουμορίστας, απλός, λαϊκός και στοργικός με τους συναδέλφους του και όχι μόνο προσηνής και χαμογελαστός και αυτό ίσως να είναι το προφίλ του που δεν βλέπει ο κόσμος μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο για μια συνέντευξη του στον Σταύρο Θεοδωράκη. Με το που τον συναντά του λέει χαριτολογώντας «Ρε Σταύρο, γιατί ενοχλούμε τους τουρίστες;». Συζητούν μαζί το τι θα πει ο Τσίπρας στην συνέντευξη σε σχέση με το χρέος και το μνημόνιο και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του λέει «Με βάζεις να λέω δεξιούρες».

To «Στο Νήμα» των Αλέξανδρου Παπανικολάου και Εμιλυ Γιαννούκου προβάλλεται ξανά την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 22.30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη.

http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου