Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη ληστεία στο κέντρο της Κατερίνης : Συνελήφθησαν δύο άτομα για την ένοπλη ληστεία στην Κατερίνη

Οι δράστες με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας (167.000) ευρώ από κοσμηματοπωλείο
Κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εναντίον πολίτη που προσέτρεξε για βοήθεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία 44χρονη
Η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα άμεσης και οργανωμένης κινητοποίησης των Αστυνομικών Αρχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας 

Κατασχέθηκε το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, καθώς και το όχημα με το οποίο διέφυγαν αρχικά οι δράστες
Για την υπόθεση αναζητείται και ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους τρεις συνολικά δράστες της ληστείας
 
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σήμερα  (17.04.2013) το πρωί επί της Π.Α.ΘΕ., ένας 47χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Κατερίνη. 
Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και ειδικότερα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πιερίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου, του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της διάπραξης ληστείας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί οι δύο υπήκοοι Αλβανίας 23 και 27 ετών εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο ενός 42χρονου ημεδαπού με το πρόσχημα της εμπορίας κοσμημάτων και με την απειλή όπλου εγκλώβισαν αυτόν και την αδελφή του σε βοηθητικό χώρο και αφαίρεσαν από τις προθήκες και τα συρτάρια κοσμήματα αξίας (167.000) ευρώ.
Κατά τη διαφυγή τους και σε κοντινή απόσταση, μετά από προτροπές για βοήθεια από τον 42χρονο παθόντα, προσέτρεξε ένας 24χρονος υπάλληλος παρακείμενου καταστήματος και προσπάθησε να τους σταματήσει.
Ο 23χρονος δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και ακολούθως πυροβόλησε εναντίον του μία φορά ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι μία 44χρονη ημεδαπή υπάλληλος που εργαζόταν σε έτερο παρακείμενο κατάστημα. Ο 27χρονος δράστης, προκειμένου να βοηθήσει τον απεγκλωβισμό του 23χρονου, πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές και ακολούθως αμφότεροι τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το σάκο με τα κοσμήματα. Οι δράστες αρχικά διέφυγαν πεζοί και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο όπου τους ανέμενε ο 47χρονος ημεδαπός.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το προαναφερόμενο όχημα επί της Π.Α.ΘΕ., καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε στο ύψος διοδίων Λεπτοκαρυάς, οπότε και συνελήφθησαν ο 47χρονος ημεδαπός και ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Η 44χρονη ημεδαπή, που φέρει διαμπερές τραύμα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα βρέθηκαν στο σύνολό τους και θα αποδοθούν στον κάτοχό τους.
Επίσης, σε αστυνομική έρευνα του χώρου της συμπλοκής βρέθηκαν και περισυλλέγησαν ένας κάλυκας και δύο φυσίγγια και μία βολίδα φυσιγγίου, ενώ και το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται αμείωτα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου υπηκόου Αλβανίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου