Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Γατάκια Γερμανοί Πολιτικοί. Στην Κατερίνη αυτά τα έχουμε ξεπεράσει εδώ και πολλά χρόνια… εεεεε!!!

Γερμανός πολιτικός απασχολούσε έναντι 5.500 ευρώ τη γυναίκα του ως γραμματέα




Βερολίνο, Γερμανία
Την σύζυγό του απασχολούσε ως γραμματέα τα τελευταία 23 χρόνια, και μάλιστα με μισθό που έφθανε τις 5.500 ευρώ το μήνα, ο πρώην πλέον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Βαυαρίας Γκέοργκ Σμιντ.

Ο Σμιντ παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το πρόσωπό του που έρχονται ταυτόχρονα με το σκάνδαλο για τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, ισχυρό φίλο του CSU που φοροδιέφευγε συστηματικά.
Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, την οποία ακολούθησε το σύνολο του γερμανικό Τύπου, επισημαίνοντας ότι αν και δεν πρόκειται για παρανομία, η επιλογή του κορυφαίου στελέχους του CSU εγείρει ερωτήματα, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Όπως τονίζει σε ένα δηκτικό σχόλιό της η εφημερίδα, οι 240.000 ευρώ που παίρνει το χρόνο ο κ. Σμιντ προφανώς δεν του έφθαναν και έπρεπε να προστεθούν περισσότερα χρήματα στο οικογενειακό ταμείο.

Σε δηλώσεις του ο Σμιντ (που είχε το παρατσούκλι «Γκέοργκ ο Χειραψίας» για την τάση του για χειραψίες) ισχυρίζεται ότι δεν έκανε τίποτα πολιτικά ή νομικά παράνομο, αλλά παραιτείται γιατί ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε δεν τον αφήνει να δουλέψει σωστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η SZ, και άλλος βουλευτής της Βαυαρίας είχε προσλάβει τον 13χρονο γιο του, με αμοιβή 100 ευρώ μηνιαίως, τα οποία ωστόσο αφαιρούνταν από την βουλευτική του αποζημίωση.
http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου