Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τα πατάρια παραλίγο θα κόστιζαν στον Χιονίδη την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο


Ψηφοφορία παρωδία για την ακύρωση των παταριών!


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεμονόπουλος  μετρούσε και ξαναμετρούσε τις ψήφους που χρειαζόταν  ώστε να ψηφιστούν οι εισηγήσεις άλλα τα κουκιά δεν βγαίνανε!

Σε τραγέλαφο εξελίχθηκε η συζήτηση με θέμα τον κανονισμό πεζοδρόμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης χθες 23/4/2013.

Το 12Ο θέμα αφορούσε την ψήφιση την << Ψήφιση κανονισμού χρήσης και λειτουργίας κοινοχρήστων χώρων>> που ουσιαστικά αφαιρούσε οποιαδήποτε πρόβλεψη για πατάρια υπήρχε στον ισχύοντα κανονισμό.

Το 13Ο θέμα αφορούσε την << Τροποποίηση της απόφασης, βάσει του νέου κανονισμού  κοινοχρήστων χώρων>> που ρυθμίζει σε ποιες περιπτώσεις και σε ποιες οδούς επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Και ενώ η συζήτηση των θεμάτων άρχισε με τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων συμπολίτευση και αντιπολίτευσης με αναφορά στις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας που ζητούσε να εναρμονιστεί ο κανονισμός πεζοδρόμου με τις πολεοδομικές διατάξεις, φωτιά στην συζήτηση έβαλαν δύο αναφορές.

Η πρώτη αφορούσε σε εξώδικη διαμαρτυρία πολίτη που προειδοποιούσε τους δημοτικούς συμβούλους για τις ευθύνες που θα έχουν σε περίπτωση που δεν εναρμονίσουν τον κανονισμό πεζοδρόμου  σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις.

Η δεύτερη αφορούσε στη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σατραζέμη που τοποθετήθηκε κατά της αλλαγής του κανονισμού προειδοποιώντας τους δημοτικούς συμβούλους για τις ευθύνες που θα έχουν σε περίπτωση που θα εναρμονίσουν τον κανονισμό.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε σύγχυση ειδικά στους συμβούλους της συμπολίτευσης  που δεν ήξεραν αν θα έπρεπε να ψηφίσουν την πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου ή να την καταψηφίσουν.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και με τους συμβούλους της συμπολίτευσης να καταψηφίζουν τις εισηγήσεις επικράτησε ένα γενικό μπάχαλο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεμονόπουλος  μετρούσε και ξαναμετρούσε τις ψήφους που χρειαζόταν  ώστε να ψηφιστούν οι εισηγήσεις άλλα τα κουκιά δεν βγαίναν.

Χρειάστηκαν  τρείς ψηφοφορίες, αρκετή πειθώς και η ψήφος Συμβούλου της τοπικής Κοινότητας ώστε να υπερψηφιστούν τελικά οι εισηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου