Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές δικαστικές διαταγές;


Ειδήσεις όχι και τόσο ευχάριστες για εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους βγαίνουν από την σημερινή συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μέγκα, στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση θα προβλέπεται η έξοδος από το Δημόσιο όσων επέστρεψαν μετά από προσωρινές διαταγές. Αυτό σημαίνει την αυτόματη έξοδο εκατοντάδων υπαλλήλων για να καλυφθεί ο προβλεπόμενος από τη συμφωνία με την τρόικα, αριθμός των υπαλλήλων που πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

Για να περάσει η διάταξη χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του κ. Ρουπακιώτη, αλλά όλα δείχνουν ότι η απόφαση έχει ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο

Σκληρή ανακοίνωση των εργατολόγων

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων Χ. Νικολουτσόπουλος και Γ. Λουκάς, αντίστοιχα, για το «πραξικοπηματικό», όπως το χαρακτηρίζουν, «νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη» με το οποίο καταργείται από τα δικαστήρια η έκδοση προσωρινών διαταγών και αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Ένωσης, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μανιτάκης με το επίμαχο νομοσχέδιό του, καταργεί με νόμο τις δικαστικές αποφάσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, για τους οποίους «η Δικαιοσύνη ήδη έχει αποφασίσει ότι έχουν αποτελέσει θύματα της καταχρηστικής συμπεριφοράς του εργοδότη τους (στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα)».
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου