Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης: Κατά πλειοψηφία οι προμήθειες για το κυνοκομείο.

TOAYTONOHTO:Τι μπάχαλο είναι αυτό με τις περίφημες και αδηφάγες "Δημοτικές επιχειρήσεις"; Και ο Χιονίδης αποδέχεται μεν πως είναι πρόβλημα, αλλά από την άλλη ποιός τις έφτιαξε και τις στελεχώνει ρε παιδιά;



Άνοιξε» η συζήτηση για το κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων
Κατά πλειοψηφία το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε προμήθεια ζωοτροφών αλλά και φαρμακευτικού και τεχνολογικού υλικού για τις ανάγκες του κυνοκομείου.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Μπουρονίκος σημείωσε πως λόγω του ότι ο επίτροπος
δεν ενέκρινε την επιχορήγηση του Δήμου στην Ολυμπιακή Αναπτυξιακή στην οποία ανήκει η διαχείριση του Κυνοκομείου της Κατερίνης, καθώς υπήρξε μία ασάφεια ως προς τον προσυμβατικό έλεγχο των συμβάσεων, έτσι λοιπόν ο Δήμος προχωράει στην προμήθεια φαρμάκων και ζωοτροφών για τα ζώα που φιλοξενούνται στο Κυνοκομείο της Κατερίνης.



Παίρνοντας το λόγο ο κ. Καραφουλίδης τόνισε πως το συγκεκριμένο θέμα είναι μία καλή αφορμή για να τεθεί πλέον προς συζήτηση αν θα πρέπει να μπει μία τάξη στις δημοτικές επιχειρήσεις που έχει ο Δήμος, προτείνοντας παράλληλα το κλείσιμο ορισμένων. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Καραφουλίδης πρότεινε το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής και την διαχείριση του κυνοκομείου απευθείας από το Δήμο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Κυριακίδης στην τοποθέτησή του, προσθέτοντας παράλληλα πως για τυπικούς λόγους θα έπρεπε πρώτα να ανακληθεί από το σώμα η προγραμματική σύμβαση που είχε ψηφιστεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μάντζιος τόνισε πως αν η προγραμματική σύμβαση που έχει συνάψει ο Δήμος με την Ολυμπιακή Αναπτυξιακή ανακληθεί, τότε η ίδια η επιχείρηση δεν έχει λόγο ύπαρξης. Επίσης, σημείωσε πως θα υπερψηφίσει το θέμα, μόνο και μόνο για φιλοζωικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο κ. Χιονίδης συμφώνησε με την άποψη ότι θα πρέπει να «συμμαζευτούν» οι δημοτικές επιχειρήσεις και πρόσθεσε πως είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προμήθειες που, όπως αναγραφόταν στην εισήγηση, αυτές θα ήταν με απευθείας ανάθεση συμφωνήθηκε να γίνουν με μειοδοτικό διαγωνισμό. Παρών ψήφισε ο Νίκος Σαλπιστής.
PIERIKOIANTILALOI

Read more: http://toaftonoito.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου