Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Μία μικρή κρίση στην Ελλάδα έγινε ευρωπαϊκή καταστροφή»


Απίστευτη επίθεση των γάλλων σοσιαλιστών στην «εγωίστρια» Μέρκελ
Το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα του Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, κατηγορώντας την ότι προκάλεσε την κρίση του ευρώ, η οποία διαλύει εδώ και τρία και πλέον χρόνια την Ευρώπη.

Όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times επικαλούμενοι έγγραφο του Σοσιαλιστικού Κόμματος εν όψει του συνεδρίου του Κόμματος για την Ευρώπη, στις 16 Ιουνίου, οι Σοσιαλιστές μιλούν για μία Καγκελάριο που δρα εγωιστικά ενδιαφερόμενη μόνο για το συμφέρον της και το συμφέρον της χώρας, ενώ καλούν σε «αναμέτρηση» με την «Καγκελάριο της λιτότητας».
Η κριτική αυτή έρχεται την ώρα που η Ισπανία άλλαξε δραματικά τη θέση της έναντι της λιτότητας θέτοντας υψηλότερο στόχο ελλείμματος για φέτος, ενώ οι προβλέψεις για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, η ανεργία, λένε ότι θα παραμείνει πάνω από το 25% για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ήδη η Ισπανία ζητά έναν επιπλέον χρόνο, πέραν των δύο που έχει λάβει, για την επίτευξη του στόχου ελλείμματος, καθώς φέτος κατάφερε να μειώσει μόλις κατά 0,8% του ΑΕΠ τις δημόσιες δαπάνες.

Μάλιστα, σε μία ρεαλιστική προσέγγιση, η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι παραδέχτηκε ότι η οικονομία φέτος θα συρρικνωθεί κατά 1,3% αντί του 0,5% που προέβλεπε προ δύο μηνών.

Το έγγραφο των Γάλλων σοσιαλιστών είναι κάτι παραπάνω από επικριτικό και αναφέρει ότι η Ευρώπη κυριαρχείται από μία δεξιά Αγγλο-Γερμανική κλίμα, ενώ αμφισβητεί και τη Γαλλο-γερμανική συμμαχία στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζει ότι μόνο η Γαλλία, από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει μία πραγματικά φιλοευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

Στο έγγραφο ασκείται επίσης σκληρή κριτική στον προκάτοχο του Φρανσουά Ολάντ, το Νικολά Σαρκοζί, καθώς και στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί κατάφεραν να κάνουν μία μικρή κρίση στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια σε μία ευρωπαϊκή καταστροφή.Το 21 σελίδων έγγραφο αποκάλυψε αρχικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου