Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πυροβόλησαν αλλοδαπούς εργάτες γιατί ζητούσαν να πληρωθούν

Στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας κρατείται ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας με τις φράουλες όπου έγινε το μακελειό με τους πυροβολισμούς στο ψαχνό εναντίον των αλλοδαπών εργατών που ζητούσαν να πληρωθούν μεροκάματα έξι μηνών. Ο αγρότης θα οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αμαλιάδας που διενεργεί την προανάκριση, ενώ οι τρεις Έλληνες εργάτες που άνοιξαν πυρ εναντίον των μεταναστών αναζητούνται ακόμη.

Στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στα νοσοκομεία Πύργου και Πάτρας μεταφέρθηκαν με ένδεκα ασθενοφόρα οι τραυματίες από το πρωτοφανές αιματηρό περιστατικό. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 28, από τους οποίους τέσσερις είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, άλλοι οκτώ είναι σοβαρά τραυματισμένοι και οι υπόλοιποι ελαφρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ως τώρα από τους τραυματίες, 80 αλλοδαποί από το Μπανγκλαντές είχαν κληθεί σε ραντεβού στις 5 το απόγευμα με τον ιδιοκτήτη των καλλιεργειών φράουλας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών. Όμως, η συνάντηση έγινε γνωστή σε όλους τους μετανάστες με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 200 εργάτες.

Οι τρεις εκπρόσωποι του επιχειρηματία τους ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν και απαίτησαν να επιστρέψουν στις δουλείες τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αντιδράσεις. Τότε οι «μπράβοι» του ιδιοκτήτη που κρατούσαν κυνηγετικά όπλα άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να τους εκφοβίσουν. Όμως, οι μετανάστες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους κι εκείνοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως!
http://www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου