Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων στη Βουλή



Στη Βουλή έρχεται σήμερα το θέμα των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα από την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, με τη συζήτηση της εξ αναβολής σχετικής επερωτήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, που λόγω του αντικειμένου της αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Από πλευράς της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για το θέμα θα αγορεύσουν οκτώ συνολικά βουλευτές της, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αλέξη Τσίπρα και το «βαρύ πυροβολικό» της στο θέμα τον βουλευτή Μανώλη Γλέζο. Από πλευράς κυβερνήσεως είναι προγραμματισμένο να απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ με ενδιαφέρον θα ακουστούν και οι τοποθετήσεις επί του θέματος και των υπολοίπων κομμάτων του Κοινοβουλίου.
Σημειώνεται ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει τη συγκεκριμένη ερώτηση στους τρεις ως τώρα συναρμόδιους υπουργούς (Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών), σήμερα εκ μέρους της κυβερνήσεως θα απαντήσει ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς, μετά τη σχετική σύσκεψη που έχει πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό πριν λίγο καιρό επί του θέματος, το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταστεί ο μοναδικός «χειριστής» του θέματος για λόγους καλύτερου συντονισμού και προς το εσωτερικό, αλλά και προς το εξωτερικό. Τέλος, την προσεχή Παρασκευή 26 του μηνός στις 12 η ώρα το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γερμανική πρεσβεία από την Ένωση θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάνου και στην οποία αναμένεται να παραστούν και απόγονοι θυμάτων των Ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής από όλη την Ελλάδα.
http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου