Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο μυστηριώδης εφοπλιστής, τα όπλα στο μουσείο και το κοντέινερ

  Αναστάσιος Πάλλης είναι το όνομα του επιχειρηματία στο σπίτι του οποίου, όπου όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία πραγματοποίησε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έρευνα στο σπίτι του εφοπλιστή στο Πανόραμα Βούλας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ερευνηθεί, όπως είναι φυσικό, και εάν τα όπλα έχουν σχέση με τα κρυμμένα της Χρυσής Αυγής. Οπως είναι γνωστό, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τη διενέργια αυτοτελούς διοικητικής εξέτασης με βάση επιστολή άγγλου υπηκόου, ο οποίος κατήγγειλε ότι στο σπίτι του επιχειρηματία κρύβονταν όπλα μέσα σε κιβώτια.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στη βίλα του εφοπλιστή, ο οποίος έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη στο πρόσφατο παρελθόν για παράνομη κατοχή όπλων, εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός όπλων και άλλων αντικειμένων.
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες η ΕΛ.ΑΣ έχουν εντοπιστεί 20 πυροβόλα όπλα και συγκεκριμένα ημιαυτόματες καραμπίνες αμερικανικής κατασκευής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων. Ωστόσο, οι επτά από αυτές δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ για τις άλλες ερευνάται αν εμπίπτουν.
Σε παράλληλη έρευνα και σε άλλο σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα όπλο ίδιου τύπου.
Επίσης βρέθηκαν:

• Δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
• 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
• 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
• δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser
Τα ευρήματα κατασχέθηκαν ενώ η έρευνα συνεχίζεται.
Ο μυστηριώδης Αναστάσιος Πάλλης-Τα όπλα στο μουσείο και το κοντέινερ
Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, γνώρισε το 2007 έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του ελληνικού εφοπλισμού (τον κ. Ρέστη) μέσω ενός άλλου εφοπλιστή. Συστήθηκε ως ιδιοκτήτης δύο πλοίων αλλά κατόπιν αποδείχθηκε ότι τα πλοία ήταν... φαντάσματα.
Με μία εταιρεία «δικαιολογούσε» τα εισοδήματά του, «αλλά αφού η εταιρεία αυτή δεν είχε πλοία από πού προέρχονται τα εισοδήματά του;» αναρωτήθηκε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΛ.ΑΣ. εισέρχεται στην υπόθεση, αφού προηγήθηκε μήνυση του Βρετανού υπηκόου Αντριου Πρινγκ Στέισι στο μουσείο όπλων του Πάλλη. Ο κ. Στέισι είχε συστήσει για λογαριασμό του Πάλλη, όπως ο ίδιος είπε στην «Κ » -μου συστήθηκε ως «συνέταιρος του κ. Ρέστη- με έναν ακόμα Βρετανό υπήκοο μια εταιρεία κατά της πειρατείας πλοίων, την IMS, που στο τέλος του πρώτου έτους δραστηριότητάς της εμφάνιζε κέρδη σχεδόν ενός εκατ. λιρών, όσα δηλαδή «χρωστούσε σε μένα και τον συνέταιρό μου ο Πάλλης» συμπληρώνει ο κ. Στέισι. Ο ίδιος, διεκδικώντας τα χρήματά του, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον κ. Ρέστη για να μάθει ότι «ο ίδιος πλήρωνε τα λεφτά με το παραπάνω».
Αλλά όταν έρχεται να τον συναντήσει στην Ελλάδα κρατείται παράνομα, κάτι σαν «απαγωγή», από τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ο Πάλλης- στον χώρο διαβατηρίων του αεροδρομίου! Πώς οι τρεις μπόρεσαν να μπουν στον χώρο αυτό αποτελεί μυστήριο. Ο κ. Στέισι, ωστόσο, καταθέτει μήνυση μετά την οποία πραγματοποιείται η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο μουσείο όπλων του Πάλλη. Οταν ο ίδιος ο Αντριου Στέισι «συγκρίνει» τα ευρήματα με όσα έχουν δει τα μάτια του σε τρία κοντέινερ, λέει στους Ελληνες αστυνομικούς ότι πολλά από τα όπλα που ο ίδιος είχε δει δεν βρίσκονταν εκεί...
Τότε, παρεμβαίνει και το ΣΔΟΕ με δύο ελέγχους στις εγκαταστάσεις του Πάλλη αλλά όλα τα όπλα που βρίσκονται εκεί (ακόμα και ένα... σουηδικό αεροπλάνο) φαίνονται «κανονικά» δηλωμένα με τη «βούλα» της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά στις 7 Ιουνίου γίνεται έλεγχος στο σπίτι του Πάλλη στη Βούλα. Κατάσχονται υπολογιστές, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί. Ο Πάλλης επικαλείται την ιδιότητά του ως... προξένου του νησιωτικού κρατιδίου Σάο Τομέ, για να εμποδίσει την «αξιολό¬γηση» των υπολογιστών από τους αστυνομικούς.
Εντωμεταξύ το εν λόγω μουσείο έχει αφήσει ... ορφανό στο Ικόνιο ένα Κοντέινερ το οποίο παραμένει στα αζήτητα για μήνες.
Επισήμως το κοντέινερ περιέχει “έκθεμα αεροπλοϊας προς αποκατάσταση”.  Το κοντέινερ που έχει χώρα προέλευσης το Βέλγιο δεν έχει περάσει από κανέναν ουσιαστικό έλεγχο μέχρι στιγμής. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως τώρα θα το “ανοίξουν” καθώς οι ενδείξεις για ύποπτο περιεχόμενο αυξάνονται μετά και τις χθεσινές ανακαλύψεις στο σπίτι του φυγόδικου εφοπλιστή.


Πηγή: Καθημερινη, Βήμα

1 σχόλιο:

  1. http ://pieria2004.wordpress.com/page/2/
    ΤΗ ΘΑ ΨΗΦΗΖΕΣ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 55.7% (1,455 votes)


    ΣΥΡΗΖΑ 13.48% (352 votes)


    ΑΛΛΟ 10.22% (267 votes)


    ΤΙΠΟΤΑ 8.92% (233 votes)


    ΝΔ 4.86% (127 votes)


    ΚΚΕ 3.83% (100 votes)


    ΠΑΣΟΚ 2.07% (54 votes)


    ΔΗΜΑΡ 0.92% (24 votes)



    Total Votes: 2,612

    ΑπάντησηΔιαγραφή