Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ντράγκι: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»

Ντράγκι: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σε  συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Απαντώντας στην ερώτηση «για το πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», ο κ. Ντράγκι απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι «η χώρα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, τόσο από πλευράς δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στο σκέλος του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ενώ ταυτόχρονα» όπως είπε «το τρέχον πρόγραμμα είναι εντός στόχων και ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας συνεχίζεται κανονικά».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ (για την Ελλάδα) θα διαρκέσει έως το 2016, ενώ το πρόγραμμα της ΕΕ «θα πρέπει να συζητηθεί σύντομα και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό το σενάριο (της χρεοκοπίας) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».
Στο μεταξύ, ο κ. Ντράγκι μιλώντας χθες Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ υποστήριξε τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε εμπιστοσύνη ότι ένας ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης και εποπτείας θα ισχύσει από τις αρχές του 2015».
Αναφερόμενος στις προοπτικές της ευρωζώνης, τόνισε ότι «το ευρώ είναι αμετάκλητο ενιαίο νόμισμα. Είναι αμετάκλητο, επειδή γεννήθηκε από τη δέσμευση των ευρωπαϊκών χωρών για μεγαλύτερη ενοποίηση».

http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Εδώ αποκαλύπτεται
    το αληθινό πρόσωπο της κυβερνήσεως. Όσοι νομίζουν ότι κατάφεραν να χτυπήσουν
    την ΧΑ γελάστηκαν ώμος. Βλέπω μεγάλες αναταραχές. Η κοινωνία δεν ανέχεται τέτοια
    παιχνιδάκια, η υπεύθυνη θα λογοδοτήσουν και αυτό θα φανεί στης εκλογές.

    http://pieria2004.wordpress.co...

    ΤΗ ΘΑ ΨΗΦΗΖΕΣ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ 55.23% (1,415 votes)
    ΣΥΡΗΖΑ 13.7% (351 votes)
    ΑΛΛΟ 10.3% (264 votes)
    ΤΙΠΟΤΑ 8.98% (230 votes)
    ΝΔ 4.88% (125 votes)
    ΚΚΕ 3.86% (99 votes)
    ΠΑΣΟΚ 2.11% (54 votes)
    ΔΗΜΑΡ 0.94% (24 votes)
    Total Votes: 2,562
    15/10/2013 4:52:09 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή