Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αθήνα-Κατερίνη με μόλις 20 ευρώ κατανάλωση

Αθήνα-Κατερίνη με μόλις 20 ευρώ κατανάλωση

Αθήνα-Κατερίνη με μόλις 20 ευρώ κατανάλωση

Με μόλις δύο πρατήρια φυσικού αερίου να λειτουργούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, στις περιοχές της Ανθούσας και των Άνω Λιοσίων, δεν φαντάζει και πολύ πρακτικό για τους οδηγούς να μετατρέψουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους για να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου καυσίμου. 

Ωστόσο το να διανύσουν 440 χιλιόμετρα με μόλις 20,80 ευρώ είναι σίγουρα αρκετά δελεαστικό.
Τόσα είναι τα χρήματα που ξόδεψε ένα VW PASSAT για να διανύσει την απόσταση Αθήνα-Κατερίνη (440 χιλιόμετρα) την ίδια ώρα που το κόστος της βενζίνης ανήλθε σε 43,56 €. Δηλαδή η δαπάνη για φυσικό αέριο ήταν 53% χαμηλότερη από τη βενζίνη., σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΔΕΠΑ, με αφορμή τα εγκαίνια του τρίτου πρατηρίου φυσικού αερίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Πάντως είναι γνωστό ότι οποιοδήποτε βενζινοκίνητο αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί εύκολα και οικονομικά σε όχημα που μπορεί να καταναλώσει και συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), με το χρόνο που χρειάζεται για την απόσβεση να υπολογίζεται (ανάλογα με τα ετήσια χιλιόμετρα) ακόμα και σε λιγότερο από ένα έτος.

Την ίδια ώρα, αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λανσάρει οχήματα που είναι εργοστασιακά εφοδιασμένα με διπλό σύστημα τροφοδοσίας, βενζίνης και φυσικού αερίου, τα οποία, έχουν τιμές που δεν διαφέρουν σημαντικά από τα βενζινοκίνητα.

Επισημαίνεται ότι η τιμή πώλησης του CNG είναι 1 ευρώ/κιλό, ενώ κατά τη ΔΕΠΑ ένα κιλό φυσικό αέριο κίνηση είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρα βενζίνη, 1.3 λίτρα πετρέλαιο και 2 λίτρα υγραέριο.

Το δίκτυο
Η ανάπτυξη ενός δικτύου ανεφοδιασμού με 8 πρατήρια σε μεγάλες πόλεις έως τα τέλη του έτους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ΔΕΠΑ ενώ το 2014 έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση ακόμα 4-6 πρατηρίων. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο καύσιμο το φυσικό αέριο και άλλο το υγραέριο!!!

Πηγή: fpress.gr

http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου