Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Διακοπές ρεύματος στη Νότια Πιερία λόγω πτώσης του υποσταθμού της ΔΕΗ στη Σκοτίνα

ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

2013-07-07 - Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Διακοπές ρεύματος στη Νότια Πιερία λόγω πτώσης του υποσταθμού της ΔΕΗ �

Αγανακτισμένοι στη Νότια Πιερία για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος

Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ»

Τη διαμαρτυρία πολιτών και επαγγελματιών για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος σε περίοδο κορύφωσης του τουριστικού ρεύματος, εκφράζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προς τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουλίου, μάλιστα για αρκετές ώρες, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου επικοινώνησε με στελέχη της ΔΕΗ και τους εξέφρασε τη διαμαρτυρία πολιτών και επαγγελματιών τουρισμού για τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Όπως ανέφερε αργότερα ο κ. Παπαθανασίου, εν μέσω κορύφωσης του τουριστικού κύματος στη Νότια Πιερία, η ΔΕΗ φαίνεται ότι δεν έχει κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή έγκαιρα να έχει προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε ελέγχους και συντηρήσεις του υποσταθμού στη Σκοτίνα αλλά και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκλήθηκαν προβλήματα στον υποσταθμό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις στην παραλιακή ζώνη, αλλά όχι μόνο, καθώς επίσης και να προκαλούνται γενικότερα προβλήματα σε δημότες και επισκέπτες. Επιπλέον, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και οι δημότες που έρχονταν στον δήμο για να τακτοποιήσουν κάποιες υποθέσεις τους.

«Είναι ανάγκη να κατανοήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ότι η παραλιακή ζώνη της Νότιας Πιερίας δέχεται το μεγαλύτερο τουριστικό κύμα αυτή την περίοδο και δεν είναι δυνατόν να δυσφημείται, κάθε χρόνο, η περιοχή, επειδή, όπως φαίνεται, η ΔΕΗ δεν έχει προχωρήσει έγκαιρα σε συντηρήσεις που είναι αναγκαίες για να μη γίνονται διακοπές ρεύματος.

Οι συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος, ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη, υπονομεύουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, διότι προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ότι ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν και ότι χρειάζεται όλοι, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης, να συνεισφέρουν με θετικό τρόπο, ώστε οι τουρίστες να περνούν ομαλά τις διακοπές τους.

Να τονίσω, τέλος, ότι ο καιρός, ιδιαίτερα τον Ιούνιο, είχε αρκετές διακυμάνσεις που δεν βοηθούσαν όσο θα έπρεπε την τουριστική ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με φυσικά φαινόμενα. Όταν όμως κοντά σ’ αυτές τις αναπόφευκτες φυσικές καταστάσεις σημειώνονται και διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τότε προκαλούν ένα αρνητικό σκηνικό για τον τουρισμό.

Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα και ότι δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος αλλά και ο δήμος», ευχήθηκε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου.

http://www.dionolympos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου