Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αλλάζουν χαρακτήρα 6 νοσοκομεία στην Αττική. Μετακινούνται οι εργαζόμενοι

Την αλλαγή χαρακτήρα 6 νοσοκομείων της Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, με άμεσες διαδικασίες θα προχωρήσει ο αναπροσανατολισμός νοσοκομείων, δηλαδή η αλλαγή του χαρακτήρα τους και του ρόλου τους. Το σχέδιο θα ξεκινήσει από την 1η και 2η ΥΠΕ (Αττική) και περιλαμβάνει την αλλαγή χαρακτήρα 6 νοσοκομείων (μετατροπή σε αστικού τύπου κέντρα υγείας), καθώς και τη μετακίνηση των εργαζομένων που θα προκύψουν ως πλεονάζον προσωπικό, σε άλλες υγειονομικές δομές όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος. «Διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον προσωπικό και τους πόρους για το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε. Στις μετακινήσεις θα περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι οι οποίοι προσλήφθηκαν π.χ. ως νοσηλευτές και σήμερα ασκούν καθήκοντα διοικητικού υπαλλήλου. Αυτοί θα επιστρέψουν στην αρχική τους θέση.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, έως το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες τόσο για την αλλαγή του χαρακτήρα νοσοκομείων όσο και για την κινητικότητα των υπαλλήλων. «Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν αλλά ούτε και θα καθυστερήσουμε», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ενοποίηση όλων των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας μελετά το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πολύ σύντομα θα έχει έτοιμο ανάλογο σχέδιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στο σχεδιασμό εξετάζεται και το ενδεχόμενο ένταξης και των Κέντρων Υγείας.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου