Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Guardian: Εμπορικό πεδίο μάχης ξένων επενδυτών η Ελλάδα

Guardian: Εμπορικό πεδίο μάχης ξένων επενδυτών η Ελλάδα

''Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρόμους. Οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να διεισδύσουν στην αγορά ενέργειας και οι επενδυτές από το Κατάρ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα'' εκτιμάει ο Guardian για την Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ του Guardian αναφέρει πως ''καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από το πακέτο διάσωσης προς τη χώρα, από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ η Ελλάδα, επιτέλους ξεκινά την καθυστερημένη της εκστρατεία για τις ιδιωτικοποιήσεις''.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κίνα θέλει να γίνει η Ελλάδα η πύλη της προς την Ευρώπη και έτσι εξηγείται η επένδυση της Cosco στον Πειραιά.

Πάντα κατά την βρετανική εφημερίδα η Gazprom είναι το φαβορί για την αγορά της ΔΕΠΑ και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν για τη ΔΕΣΦΑ.

Ο Guardian αναφέρει και τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα πως ''Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αλλάζει το κλίμα επειδή προχωρούν στη διάθεση του εθνικού μας πλούτου, την οποία αποκαλούν πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό που δεν λένε είναι ότι οι πωλήσεις, η αλλαγή ιδιοκτησίας από κερδοσκοπικούς οργανισμούς δεν αποτελούν επένδυση και δεν πρόκειται να φέρουν ανάπτυξη ή δουλειές''.

http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου