Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Καλλισθένης… εν δήμω

Η ψύχωση της Ρεπούση με τους Ποντίους, η απειλή της Βουλγαρίας στη Σερβία και γιατί σε λίγα χρόνια το κράτος των Σκοπίων δεν θα είναι σλαβικό, αλλά αλβανικό

Picture 0 for Καλλισθένης… εν δήμω

Κάποιοι λένε ότι η Ρεπούση έχει ψύχωση με τους Ποντίους. Αναρωτιούνται, μήπως κάποιος Πόντιος της δημιούργησε ψυχικό τραύμα. Ζητάει τώρα, από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μη περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!
Η «αλήθεια» της Μ. Ρεπούση είναι γνωστή. Αφού 353.000 Πόντιοι  και συνολικά άνω του 1.200.000 Μικρασιάτες και Θρακιώτες πέθαναν λόγω συνωστισμού, πού κολλάει η Γενοκτονία; Στο κάτω-κάτω παρόμοια γνώμη και ο Ερντογάν. Δεν πρέπει εν ονόματι της ελληνοτουρκικής φιλίας να τον πιστέψουμε;
Και όχι μόνον τον Ερντογάν, την Ρεπούση ή τον Μπουτάρη πρέπει να πιστεύουμε για την ύπαρξη ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά και άλλους εκλεκτούς της συντροφιάς. Στον Μεχμέτ Αγάρ, φερ’ ειπείν. Ο οποίος διετέλεσε αρχηγός της Αστυνομίας και υπουργός Εσωτερικών επί Τσιλλέρ, τώρα δε, βρίσκεται στη φυλακή με 5ετή κάθειρξη, λόγω πολλών δολοφονιών Κούρδων.

Πρόφτασε όμως και ως ηγέτης του Κόμματος του Ορθού Δρόμου (;) είχε έρθει στην Θράκη, όπου επίσης «προοδευτικοί» πολιτικοί τον υποδέχθηκαν ενθέρμως και του επέτρεψαν να προβεί σε θρασείες επικρίσεις (για «ελληνικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων της Θράκης») και άλλα τινά παρόμοια. Και το ερώτημα είναι: Υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Ποιο είναι άραγε χειρότερο από τα δύο;
Να μείνουμε λίγο στα Βαλκάνια, γιατί τα ξεχάσαμε τελευταίως. Η Βουλγαρία από την μια αγωνίζεται να βρει τρόπο περιορισμού της τουρκικής επιρροής (προχθές υποχρέωσε τζαμί σε Φιλιππούπολη να χαμηλώσει την ένταση των μεγαφώνων, με τα οποία ο ιμάμης καλεί τους πιστούς για προσευχή), από την άλλη όμως απειλεί την Σερβία.
Δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Σερβία να ενταχθεί στην Ε.Ε., εάν δεν λύσει το ζήτημα της βουλγαρικής κοινότητας στην περιοχή του Μποσίλεγκραντ, δήλωσε η Μαργαρίτα Πόποβα, αντιπρόεδρος του βουλγαρικού κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης της σερβικής πόλης, όπου υπάρχει βουλγαρική μειονότητα.
Μόνο εμείς είμαστε τελικά γαλαντόμοι, και προσφέρουμε αφειδώς, χωρίς καν να απαιτήσουμε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των γειτόνων μας. Αυτό θα πει «προοδευτικότητα».
Πάμε και στα Σκόπια. Για να επιβεβαιωθούν όσα γράφονται κατά καιρούς στην voria.gr, ότι σε λίγα χρόνια το κράτος των Σκοπίων δεν θα είναι σλαβικό, αλλά αλβανικό. Ο ακαδημαϊκός, Αμπντουλμενάφ Μπετζέτι, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση των Σκοπίων, ανέφερε ότι η μείωση των γεννήσεων είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο για το σκοπιανό κράτος.
Με βάση την έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, προβλέπεται ότι το 2020, ο αλβανικός πληθυσμός θα καλύψει τη διαφορά στη χώρα και, επιπροσθέτως, το 2025 θα ξεπεράσει τον σλαβικό. Υπάρχει κάποιος λόγος να επειγόμαστε για λύση της σκοπιανής ονομασίας;
Καλλισθένης

http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου