Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Καταγραφή των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, ζητά ο Μανιτάκης

Με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλα τα υπουργεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης, ζητάει την εκ νέου καταγραφή των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Στην εγκύκλιο  που έχει ημερομηνία 24 Μάιου 2013, γίνεται λόγος για την ανάγκη αποτύπωσης  του εργασιακού προφίλ των υπαλλήλων και την καταγραφή των τυπικών τους προσόντων «στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του Δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει προς τους υπουργούς ο κ. Μανιτάκης «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».
Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναμένεται να ανανεωθούν τα στοιχεία των υπαλλήλων που σχετίζονται με την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης στόχος είναι να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των πτυχίων γλωσσομάθειας των υπαλλήλων, μιας και έχει διαπιστωθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταθέσει πλαστά τέτοια στοιχεία.
Έτσι ζητείται από τις διευθύνσεις προσωπικού/διοικητικού «να συμπληρώσουν τα επισυναπτόμενα, ενδεικτικά υποδείγματα με τους υπαλλήλους, που κατέχουν και έχουν προσκομίσει στις υπηρεσίες τους τίτλους γλωσσομάθειας, και να τα αποστείλουν στους φορείς που εξέδωσαν τους σχετικούς τίτλους (κατά περίπτωση, το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο) προκειμένου να επιβεβαιωθεί η έκδοσή τους».

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου