Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μετωπική στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό

Η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλιώς θα το φέρουμε εμείς, το μήνυμα Βενιζέλου - Κουβέλη στον πρωθυπουργό. «H ΝΔ δεν το ψηφίζει, ας έρθει το ν/σ στη Βουλή», απαντά το Μαξίμου
Picture 0 for Μετωπική στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό
Χωρίς συμφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την κυβερνητική συνοχή, ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε πως το ν/σ πρέπει να έρθει άμεσα προς συζήτηση στη Βουλή, σημειώνοντας πως υπάρχουν δύο λύσεις: είτε το νομοσχέδιο να τεθεί προς ψήφιση ως κυβερνητικό είτε να το φέρει το ΠΑΣΟΚ ως πρόταση νόμου.

«Προτιμούμε την πρώτη λύση, αλλά εάν δεν πειστεί η κυβέρνηση, τότε θα το καταθέσουμε ως πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, θα κληθούν όλα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε ο κ.Βενιζέλος, με το Μαξίμου να απαντά ότι η «η ΝΔ δεν το ψηφίζει, ας έρθει το ν/σ στη Βουλή»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση και υποστήριξε πως πρέπει οι εταίροι να μιλήσουν για τους κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής.
Όπως τόνισε, στην Ελλάδα έχουμε ένα πολίτικο μόρφωμα, απροκάλυπτα ναζιστικό, που υποκαθιστά την αστυνομία ενώ επέρριψε ευθύνες στην Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι πρέπει να πειστεί πως πρόκειται για μια συζήτηση πολιτική  και αξιακή.
Επίθεση στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιστροπή (ΚΕΝΕ) για το πόρισμά της πάνω στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
«Η στάση που τήρησε η ΚΕΝΕ, κρίνοντας αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του ν/σ ελέγχεται τουλάχιστον για απαράδεκτη σκοπιμότητα», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
«Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πάρει το δρόμο για τη Βουλή», υπογράμμισε.
Όπως είπε πρόκειται για δημοκρατική υποχρέωση, για πράξη νομοθετικής δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε πως όταν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή, τότε είναι ανοιχτές οι διαδικασίες για διορθώσεις και για βελτιώσεις.
«Σε κάθε περίπτωση η όποια καθυστέρηση κατάθεσης του αντιρατσιστικού θα είναι απαράδεκτη», είπε.
http://www.voria.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου