Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Χαρακίρι ή σωτηρία;

synedrio kede-askoynisΜια ρηξικέλευθη πρόταση , διατύπωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ,  ο πρόεδρός της και Δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης .
Διαβλέποντας ότι τα μελλούμενα σ΄ότι αφορά τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ  των Δήμων , δεν θα είναι και τόσο  θετικά , παρά την καθησυχαστική τακτική του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης  – στελέχους της ΔΗΜΑΡ , κ. Μανιτάκη, προέτρεψε τις Δημοτικές Αρχές και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων , να τολμήσουν και να μην περιμένουν μοιρολατρικά τις εξελίξεις. Διότι προφανώς όταν έρθει εκείνη η χρονική στιγμή θα είναι πάρα πολύ αργά για όσους ανδρανήσουν τώρα .

Συγκεκριμένα , ο κ. Ασκούνης προέτρεψε τους δημάρχους , με δική τους πρωτοβουλία να ξεκινήσουν την αξιολόγησης των δομών – υπηρεσιών τους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την «κινητικότητα» των δημοσιών υπαλλήλων και να αποφύγουν τις ( τυχόν) απολύσεις, στο μέλλον Προσωπική άποψη του προέδρου της ΚΕΔΕ , όπως την κατέθεσε στη συνεδρίαση , είναι,  στη λίστα των 13 δήμων, που οικειοθελώς και πιλοτικά έχουν ζητήσει την αξιολόγηση δομών και προσωπικού, να προστεθούν και άλλοι, κυρίως εκείνοι που διαπιστώνουν ότι έχουν μεγάλο αριθμό πλεονάζοντος προσωπικού. Έτσι, οι υπάλληλοι που περισσεύουν θα μπουν στην «κινητικότητα», θα πάνε σε δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις και θα αποφύγουν την έξοδο από το δημόσιο.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Ασκούνης επανέλαβε την πάγια θέση της ΚΕΔΕ, ότι δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, αναλογικά ελάχιστα, που έχουν απομείνει στους δήμους μετά το κύμα συγχωνεύσεων με τον «Καλλικράτη», είτε εκπονούν απαραίτητα κοινωνικά προγράμματα, είτε αποτελούν μονομετοχικές επιχειρήσεις που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και το δημόσιο χρέος.

http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου