Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αίγυπτος: Πρωτοφανής βανδαλισμός στο Λούξορ

Μια πράξη πρωτοφανούς βανδαλισμού που έγινε από ένα 15χρονο Κινέζο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μέσω του διαδικτύου, -και όχι μόνον-, όχι μόνο από Αιγύπτιους χρήστες αλλά και από Κινέζους.
Ο νεαρός Ding, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Λούξορ με τους γονείς του, χάραξε επάνω σε ζωγραφισμένα γλυπτά 3.500 ετών, την φράση «ο Ding Jinhao πέρασε από δω» !
Και μάλιστα αυτή του την βέβηλη πράξη, δεν δίστασε να την αναρτήσει και στο διαδίκτυο, κάτι που τελικά οδήγησε και στον εντοπισμό του, καθώς, κατά την ώρα του βανδαλισμού του, δεν έγινε αντιληπτός.

Ήταν τόσο μεγάλη η αντίδραση στην ανόσια αυτή πράξη του Ding που η ανάρτησή του, αναδημοσιεύτηκε περισσότερες από 90 χιλιάδες φορές προκειμένου να καταγγελθεί, ενώ τα σχόλια αποδοκιμασίας που ο ίδιος έλαβε, ξεπέρασαν τις 18 χιλιάδες, με κάποιους συμπατριώτες του να μη διστάζουν να τον αποκαλούν ως «ντροπή της Κίνας».
Μετά από αυτή την αποκάλυψη, οι γονείς του 15χρονου αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την απαράδεκτη πράξη του γιού τους ενώ οι Αιγύπτιοι συντηρητές αρχαιοτήτων εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός, καθώς, οποιαδήποτε παρέμβαση βαθέος καθαρισμού θα μπορούσε να αποβεί μοιραία καταστροφική για το συγκεκριμένο τέμπλο.
Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες αποκατάστασης έχουν φέρει κάποια αποτελέσματα, ωστόσο, το ματαιόδοξο γκράφιτι εξακολουθεί να είναι εμφανές, και όλα δείχνουν πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν επί 35 ολόκληρους αιώνες...

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου