Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Έπεσαν τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα για «μαύρη» εργασία

Την εφαρμογή του, δρακόντειου, νόμου για την αδήλωτη εργασία ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας, επιβάλλοντας πρόστιμα σε επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, συνολικά ελέγχθηκαν 102 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, και εντοπίσθηκαν 29 μη δηλωμένοι εργαζόμενοι. Περίπου το 50% των εταιρειών που ελέγχθηκαν, 50 τον αριθμό, βρίσκονται στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 10 ανασφάλιστοι υπάλληλοι.

«Μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο νόμο το πρόστιμο για ανασφάλιστο εργαζόμενο ανέρχεται σε 10.550 ευρώ) για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Μάλιστα, το υπουργείο υποστηρίζει  ότι το πρώτο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου έχουν καταγραφεί στο σύστημα «Εργάνη» περισσότερες από 14.000 προσλήψεις, εκτιμώντας ότι είναι αποτέλεσμα του νέου νόμου αλλά και ενόψει ελέγχων.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου