Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

«Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Ομπάμα για τη Συρία» λέει ο Κάμερον

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ θα απογοητευθούν που η Βρετανία «δεν θα εμπλακεί» στις επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τη Συρία, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει με ψηφοφορία την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην οποία η Δύση προσάπτει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου.
Τα σχέδια του Κάμερον η Βρετανία να συμμετάσχει στην στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ ματαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε σε μια οριακή ψηφοφορία την κυβερνητική πρόταση για να εγκριθεί επί της αρχής μια τέτοια επιχείρηση.
Ο Ομπάμα, μιλώντας νωρίτερα στο Λευκό Οίκο, είπε ότι θα ζητήσει την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ, αν και έχει ήδη λάβει την απόφαση ότι είναι αναγκαία.
«Καταλαβαίνω και υποστηρίζω την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία», έγραψε ο Κάμερον στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Η ήττα του Κάμερον έθεσε υπό αμφισβήτηση το ρόλο της Βρετανίας ως του πιο αξιόπιστου εταίρου των ΗΠΑ σε στρατιωτικά ζητήματα, ρόλο που ο Κάμερον εργαζόταν σκληρά για να διατηρήσει.
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ είπε ότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ θα απογοητευθούν που η Βρετανία «δεν θα εμπλακεί» στις επιχειρήσεις.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου