Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Πιερία κάποιοι κοιμούνται….

Π. Θεσσαλίας: «Εξάγοντας» τον Όλυμπο

Εντυπωσιακές εικόνες του Ολύμπου και των αθλημάτων βουνού που αναπτύσσονται στο μυθικό βουνό από φορείς της Θεσσαλίας, αλλά ιδιαίτερα από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και από τους υπερδαστήριους ορειβατικούς, χιονοδρομικούς και αθλητικούς Συλλόγους-Μέλη του, που έχουν έδρα τον Δήμο Ελασσόνας, απόλαυσαν οι χιλιάδες επισκέπτες του όμορφου περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση περιπατητικού τουρισμού Tour Natur 2013 στο Düsseldorf της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2013 .
Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ανταποκρινόμενο άμεσα στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Ρένας Καραλαριώτου για τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Tour Nature 2013 ετοίμασε άμεσα τρία εντυπωσιακά αφιερώματα στη Γερμανική γλώσσα για τον Όλυμπο.
Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 275 εκθέτες, συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον πάνω από 70.000 επισκεπτών, εκ των οποίων πολλοί τουριστικοί πράκτορες που αναζητούν νέους προορισμούς και πακέτα προσφορών για τους πελάτες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι Γερμανοί ξοδεύουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια ετησίως για περιπατητικό τουρισμό.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες, προγραμματισμένες συναντήσεις με 11 μεγάλους τουριστικούς πράκτορες – διοργανωτές ταξιδίων περιπατητικού τουρισμού, εκ των οποίων οι περισσότεροι θα τοποθετήσουν την περιοχή μας ως προορισμό στα προγράμματά τους.

Επίσης, η λαρισαϊκή αποστολή επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Περιπατητικού Τουρισμού προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις ισχύουσες προδιαγραφές των διαδρομών ώστε να χαρακτηρίζονται περιπατητικές, καθώς και για τις προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρχει η Ευρωπαϊκή πιστοποίηση τους, αλλά και την Ομοσπονδία Συλλόγων Περιπατητικού Τουρισμού, που περιλαμβάνει στη δύναμη της 54 συλλόγους περιπατητικού τουρισμού σε όλη τη Γερμανία με συνολικά πάνω από 100.000 ενεργά μέλη. Οι φορείς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διαδρομές της Θεσσαλίας.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων και από τις επαφές προέκυψε ότι η Θεσσαλία είναι γνωστή κυρίως για τον Όλυμπο και τα Μετέωρα,  οι περισσότεροι είχαν επισκεφτεί κάποιο μέρος της Ελλάδας και είχαν πολύ θετικές απόψεις για την ελληνική φιλοξενία, δεν γνώριζαν όμως ότι μπορούν να «περπατήσουν» στην ελληνική φύση.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε «χαρτογράφηση» της αγοράς και συγκεκριμένα των διοργανωτών ταξιδίων περιπατητικού Τουρισμού σε όλη τη Γερμανία, με Επωνυμία και στοιχεία επικοινωνίας.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου