Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Έντεκα ερωτήματα του Άλλου Δρόμου για τη διαφάνεια της οκταετούς διοίκησης του Δήμου Κατερίνης

Έντεκα ερωτήματα προς τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, έθεσε δημόσια κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 30 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» Χρήστος Γιαννούλης. 

Πρόκειται για έντεκα ζητήματα ουσίας στα οποία η οκταετής διοίκηση του Δήμου Κατερίνης οφείλει να δώσει απαντήσεις, καθώς η διαφάνεια είναι ιερή υποχρέωση μιας δημοτικής διοίκησης, που οφείλει να σέβεται τους πόρους ενός Δήμου και τις ζωές των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτόν.

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι στις εκλογές της 18ης Μαΐου, η κάλπη εκτός από την ανάδειξη του Άλλου Δρόμου στο Δήμο Κατερίνης, θα τσακίσει και τα μαύρα και σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, τον παραγοντισμό, τη συναλλαγή, την πελατειακή σχέση και την παλαιοκομματική αντίληψη. «Στις 18 Μαΐου και όχι στις 25 Μαΐου, αλλάζει δρόμο ο Δήμος Κατερίνης και παίρνει τον Άλλο Δρόμο. Σε αυτές τις εκλογές η κάλπη και οι ψηφοφόροι θα συντρίψουν και θα τσακίσουν, όσους μέχρι τώρα προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλίμα και ψεύτικα διλήμματα γύρω από τις δημοτικές εκλογές», τόνισε μεταξύ άλλων.

Επίσης, απηύθυνε για μια ακόμη φορά έκκληση προς τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών, οι εκλογές να γίνουν με καθαρό τρόπο, με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, καθαρότητα και χωρίς διπλά πρόσωπα. «Αναφέρομαι σε όσους στο προσκήνιο υπερασπίζονται πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις και στο παρασκήνιο προσπαθούν να παγιδεύουν τους δημότες με τις παρωχημένες μεθόδους του ταξίματος, του φόβου, της απειλής και του τρόμου».

Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε την προγραμματική πρόταση του Άλλου Δρόμου που αφορά σε τέσσερις άξονες, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη διαφάνεια και τη δημοκρατική διοίκηση, την ποιότητα ζωής και την παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου. «Από την πρώτη στιγμή υποσχεθήκαμε ότι θέλουμε να φέρουμε χρώμα στην πόλη, στα χωριά, στο Δήμο, στους ανθρώπους. Θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, είμαστε απαραίτητα προσηλωμένοι σε αυτή την επιδίωξη και θα το καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι το κεντρικό σύνθημα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ», αφορά σε μια διοίκηση που αντιμετώπισε τους δημότες ως υπηκόους δεύτερης κατηγορίας, με αυταρχικό, αλαζονικό και απαξιωτικό τρόπο. «Το κεντρικό μας σύνθημα «φτάνει πια» αφορά ένα καθεστώς και ένα σύστημα διοίκησης που ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε και ό,τι ήταν να πάρει το πήρε. Και εκεί χρειάζεται ένα ηχηρό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη διαφάνειας, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος σήμερα κάνει λόγο για διαφάνεια και όχι για διαφθορά. «Υπάρχουν αρμοδιότεροι ημών να το κρίνουν, να το ελέγξουν και να πιστοποιήσουν αν ισχύει το λαϊκό γνωμικό ότι «εκεί που υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Η αλήθεια είναι πως στο Δήμο Κατερίνης υπάρχουν αρκετές δικαστικές εκκρεμότητες. Δεν θα προεξοφλήσουμε το αποτέλεσμα. Αλλά δεν θα θεωρήσουμε σε καμία περίπτωση λαϊκισμό, έναντι ενός καθωσπρεπισμού που λειτουργεί ως πέπλο σιωπής ή κουρτίνα συγκάλυψης να υποκριθούμε ότι δεν υπάρχουν», τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Τέλος, ο κ. Γιαννούλης επανέλαβε την ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψηφίους δημάρχους για έναν δημόσιο διάλογο με τους δημότες, σε ανοιχτές συνελεύσεις,

11 ερωτήματα για την επί 8 χρόνια Δημοτική Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης

Κατασκευαστική Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης - Ελαφίνας Α.Ε.

Ανέλαβε 4 έργα με ανάθεση τα οποία ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Δεν παρουσίασε κάποιο έργο από το έτος 2009 που συστάθηκε μέχρι σήμερα. Τα ερωτήματα και όχι μόνο που τίθενται, είναι :

Ποιά είναι τα περιουσιακά της στοιχεία;

Ποιός ο λόγος και η σκοπιμότητα της ύπαρξής της, δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο έργο να παρουσιάσει μέχρι σήμερα;

Ποιό το μετοχικό κεφάλαιό της σήμερα, δεδομένου ότι ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 430.000 €;

2. Ολυμπιακή Αναπτυξιακή

Xρηματοδοτήθηκε για τη διαχείριση των αδέσποτων της πόλης και των προγραμμάτων για το μαζικό αθλητισμό. Μετά την ακύρωση των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου για την περαιτέρω διαχείρισή τους μέσω της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής, τόσο ο μαζικός αθλητισμός, όσο και η διαχείριση του Κυνοκομείου επανήλθαν στην αρμοδιότητα του Δήμου. Ήδη από την 1.1.2013 η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή δεν έχει λόγο ύπαρξης καθώς στερείται αντικειμένου εργασίας. 

Γιατί συνεχίζει να λειτουργεί και να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου;

    3. Δημοτικό Κυνοκομείο

Το Δημοτικό Κυνοκομείο που έχει χτιστεί με χρήματα των δημοτών για να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία αλλά και αξιοπρεπή διαβίωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει μετατραπεί σε ένα μνημείο βαρβαρότητας και αδιαφάνειας, με χρήματα που επενδύονται χωρίς προγραμματισμό και αποτέλεσμα.

Με δεδομένο ότι ξοδεύτηκαν 250.000 ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου και σήμερα λειτουργεί πλημμελώς σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να έχει λυθεί ούτε κατ’ ελάχιστον το θέμα με τα αδέσποτα στην πόλη κι επιπλέον τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί επιβιώνουν χάρη στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, μήπως να μας λέγατε ποιό ήταν το όραμά σας όταν το ξεκινήσατε και γιατί αφέθηκε στην τύχη του; Να μας εξηγήσετε επίσης γιατί κόστισε τόσα πολλά λεφτά η συγκεκριμένη υποδομή, της οποίας οι προδιαγραφές δεν δικαιολογούν τόσο μεγάλη δαπάνη.

    4. GIS  (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών)

Παραδόθηκε σε χρήση εντός του Μαρτίου 2009, Κόστισε   474.583€

Ανάδοχος του έργου ήταν η ένωση εταιρειών "AVMap GIS AE - ΓΚΕΟΚΑΤΕ ΕΕ" με εκπρόσωπο την εταιρεία “AVMap GIS AE” κι επιστημονικό υπεύθυνο του έργου τον Πρόεδρο της AVMap GIS AE, κ. Βασιλόπουλο.

Το έργο περιλάμβανε τηn λεπτομερή οργανωμένη και συστηματική καταχώρηση των δεδομένων του Δήμου (πολεοδομικών, οικονομικών, χρήσεων γης, δικτύων υποδομής, έργων) στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών, τον εξοπλισμό του Δήμου με όλες τις απαραίτητες εφαρμογές για την πλήρη αυτοδύναμη λειτουργία του, τη δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων και εισαγωγής νέων στοιχείων από τους χρήστες, την παροχή εκπαίδευσης και συνεχούς υποστήριξης για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος, ενώ πρόκειται να λειτουργήσει σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων του Δήμου Κατερίνης.

-Το πολυδιαφημισμένο G.I.S, που αντικειμενικά κρινόμενο θα μπορούσε να συμβάλει στην οργάνωση των δεδομένων και της πληροφόρηση και κατ` επέκταση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, παραλήφθηκε και παρ` όλα αυτά, ουσιαστικά αρχειοθετήθηκε και δεν χρησιμοποιείται.

    5. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Μετά από τις εκλογές του 2010 έχασε ως επί το πλείστον τον κοινωφελή χαρακτήρα της και χρησιμοποιήθηκε με αδιαφάνεια και δόλια σκοπιμότητα για τη δημιουργία και συντήρηση πελατειακών σχέσεων. Οφείλει στους πολίτες τη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων και των ισολογισμών της επιχείρησης για ν` αποδειχθεί εάν αυτή η εταιρία είναι υγιής οικονομικά και ν` αποδοθούν οι ανάλογες πολιτικές και όποιες άλλες ευθύνες στην περίπτωση που αποδειχθούν αληθινές οι φήμες περί κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης του δημόσιου αυτού πόρου.

    6. Δημοτικό ραδιόφωνο:

Ένα ακόμη κουφάρι από τις δημοτικές επιχειρήσεις με χρέος πάνω από 1.000.000 ευρώ, με ένα ανενεργό Δ.Σ. αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και της προσωπικής αδιαφορίας του Δημάρχου.

    7. Ολυμπιάδα

Εναποθέσατε τις ελπίδες για τη λύση του προβλήματος στον υπουργό κ. Μανιάτη αφού η αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μεταφερθεί αυτόν. 

Τονίσατε χαρακτηριστικά, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και αν σε δυο μήνες δεν υπάρξει  θετική εξέλιξη τότε θα προβείτε σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Για τα οικονομικά στοιχεία ούτε λόγος, στόματα ερμητικά κλειστά.

Οι άνθρωποι περίμεναν με αγωνία να βρείτε λύση

    8. Δημοτική Περιουσία

ανύπαρκτη η διαδικασία οργάνωσης, καταγραφής και αξιοποίησης της ακίνητης δημοτικής περιουσίας  

ανύπαρκτη έννοια το Δημοτικό κτηματολόγιο .

ανύπαρκτο σχεδόν προσωπικό που καλείται να συγκεντρώσει στοιχεία και να  καταγράψει την ακίνητη δημοτική περιουσία.

εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης από την προσωπική σας αδιαφορία

    9. Διαφάνεια – Διαύγεια:

Να δημοσιευθούν στο site του Δήμου, όλες οι αποφάσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχων που αφορούν τις απευθείας αναθέσεις μελετών, έργων και προμηθειών ώστε να αποδειχθεί αν η έννοια της διαφάνειας ως προεκλογική δέσμευση της νυν Δημοτικής Αρχής τηρήθηκε ή ξεχάστηκε στην προσπάθεια δημιουργίας και συντήρησης ενός κλειστού κύκλου ημετέρων πολιτικών φίλων.

    10. ΧΥΤΑ:

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια έργα που έγιναν στο Δήμο Κατερίνης και όχι επί των ημερών σας. Εσείς απλώς το διαχειριστήκατε. Θα χρειαζόταν ίσως πολλές σελίδες κάποιος να γράψει για το πώς κατάντησε αυτό το έργο  με δική σας ευθύνη , εμείς απλά, θα σας θέσουμε

Δύο απλά ερωτήματα

1.Το φάτνωμα 1 του ΧΥΤΑ Κατερίνης σταμάτησε να δέχεται σκουπίδια πριν 5 χρόνια. Πότε θα ολοκληρωθεί η κάλυψή του με μεμβράνη, σύμφωνα με όσα ορίζει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων;

2. Τα φατνώματα 2 και 3 του ΧΥΤΑ Κατερίνης (επέκταση) συμπληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και τον Αύγουστο του 2014 δεν θα μπορούν να δεχτούν πλέον άλλα στερεά απόβλητα. Τι θα απογίνει μετά; Έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για ανεύρεση νέου χώρου για τα στερεά απόβλητα του Δήμου μας;

    11. ΔΕΔΑΚ

Η Δ.Ε.Δ.Α.Κ ιδρύθηκε το 1985, και οι συσσωρευμένες ζημιές  κατά τη διάρκεια των 21 ετών λειτουργίας της, ήταν περίπου 1.000.000€,

2007-2011. Χωρίζεται σε ΔΗΠΑΚ και  ΔΗΚΕΔΗΚ

Με βάση τους ισολογισμούς:

Χρήση 2007 Πρόεδρος Λιακόπουλος Αθανάσιος   Σύνολο Ζημίας   -1.498.200,08€

Χρήση 2008 Πρόεδρος Λιακόπουλος Αθανάσιος   Σύνολο Ζημίας   -2.028.906,76€

Χρήση 2009 Πρόεδρος Χιονίδης Σάββας                Σύνολο Ζημίας   -2.586.622,94€

Χρήση 2010 Πρόεδρος Τσιβανίδης Περικλής         Σύνολο Ζημίας    -2.381.153,58€

Χρήση 2011  Πρόεδρος Τσιβανίδης Περικλής        Σύνολο Ζημίας    -3.067.185,43€ (από 1/1/11 έως 9/5/11)

Χρήση 2011  Πρόεδρος  Λεμονόπουλος Χρήστος Σύνολο Ζημίας   -4.020.413,83€ (από 10/5/11 έως 31/12/11)

Και όλα αυτά ενώ η επιχείρηση δανείστηκε το 2007 από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας ποσό 1.000.000€ για εξόφληση οφειλών.

         Εμείς έχουμε την υπομονή…

         Εσείς έχετε τη Βούληση Να   απαντήσετε;    

http://lefteria.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου