Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Νέα «σφαλιάρα» στον Ιωαννίδη, από την Πιερία!

Νέα «σφαλιάρα» στον Ιωαννίδη, από την Πιερία!

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσίρος. Σοβαρό «ρήγμα» φαίνεται ότι υπέστη ο συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υποψήφιο για την Αντιπεριφέρεια Πιερίας να απειλεί με αποχώρηση, λόγω μη ικανής στήριξης από τους συναδέλφους του βουλευτές του νομού, αλλά και δυσφορίας των οπαδών της ΝΔ.

Τα πρώτα μαύρα σύννεφα στον ουρανό της Πιερίας εμφανίστηκαν την Παρασκευή με τη μορφή φήμης –και ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων- που ήθελε το βουλευτή Πιερίας και υποψήφιο με τον «Ξανθό», Δημήτρη Χριστογιάννη, να απειλεί με παραίτηση αν δεν διαπιστώσει άμεσα τη στήριξη των συναδέλφων του, έμπρακτα και με προσωπικές δεσμεύσεις. Στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του στην Κατερίνη, ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε στο ακροατήριο όλους τους βουλευτές του νομού (όλοι της ΝΔ), αλλά ταυτόχρονα λάμβανε και μηνύματα από τα τοπικά στελέχη που εύσχημα τον προειδοποιούσαν για «καμένο χαρτί». Άγνωστο γιατί, ο «Κόουτς»... επέλεξε Χριστογιάννη. Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις για αμέριστη συμπαράσταση στο συνδυασμό, οι βουλευτές-συνάδελφοι του κ. Χριστογιάννη λίγα είχαν να προσφέρουν: ο κ. Κωνσταντόπουλος ήδη είχε εκφράσει το διακαή του πόθο να εκλεγεί ευρωβουλευτής, οπότε και διατηρεί όλα τα αποθέματα δυνάμεων για προσωπική χρήση, ο κ. Κουκοδήμος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το Μαξίμου και δεν δυσαρεστούνταν αν οι επιλογές του ...πάτωναν, ενώ η κ. Μάνη Παπαδημητρίου και αυτόφωτη δεν είναι και είναι ευτυχισμένη και μόνο που είναι βουλευτής για να μπει σε περιπέτειες/παρασκηνιακές διεργασίες/κόντρες...

Ταυτόχρονα, η ΝΔ στην Πιερία υποφέρει ήδη από τις διαρροές στελεχών προς την ομάδα Τζιτζικώστα, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι στις επικείμενες εκλογές θα πληρώσει βαρύ τίμημα και εξαιτίας των προβλημάτων του νομού που στενάζει από τα διόδια και την αδιαφορία των εκλεγμένων εκπροσώπων του που ήδη καταγράφεται ως απαράδεκτη διγλωσσία. Αν προσθέσουμε σ όλα αυτά και τη δυσφορία των 15.500 μικροπαραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά της Κεντρικής Μακεδονίας, τότε Χριστογιάννης και Ιωαννίδης πρόκειται να αντιμετωπίσουν μεγάλες λαχτάρες. Όπως σχολίασε σε επικοινωνία του με ΤΟ ΧΩΝΙ τοπικό στέλεχος της ΝΔ με πολύχρονη πείρα στα αυτοδιοικητικά της Πιερίας, «ο «Κόουτς» -και ο Χριστογιάννης- δεν λογάριασαν στις επιλογές τους ότι το ένα τρίτο των ιδιοκτητών φωτοβολταικών βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους «τσαλαπατήσανε», ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε στοιχεία για το Χριστογιάννη και την αποστροφή των ψηφοφόρων, πριν την επιλογή του».

Όσον αφορά την προσωπική πορεία του κ. Χριστογιάννη, οι συνάδελφοί του δεν θέλουν να συνδεθούν με βουλευτή που πρόσφατα χαρακτήρισε «επανάσταση» τη χούντα, που στο θέμα των διοδίων είχε πει «ο λαός της Πιερίας έχει εντελώς διαφορετική άποψη, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα (σσ ούτε να παραιτηθεί), ενώ φήμες θέλουν τους συναδέλφους του να μην δικαιολογούν και κάποιες προσωπικές του επιλογές. Ούτε καν τις αισθητικές του επιλογές να φωτογραφίζεται ως επιβάτης ...ΚΤΕΛ για να πείσει ότι υποφέρει όσα οι ψηφοφόροι του από τα διόδια και την κρίση!!!

Σε ότι αφορά τη σχέση Χριστογιάννη-ψηφοφόρων της ΝΔ, αμέσως με τα την εκλογή του το 2012, ο βουλευτής αντιμετώπισε την μήνιν των τριτέκνων του νομού για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών (υπέγραψε το νομοσχέδιο που αμνήστευε τους διοικητές τραπεζών, αλλά δεν τόλμησε να μην ψηφίσει όσα το πρόσφατο προέβλεπε για τον κλάδο), ενώ στο θέμα που σοβεί τις τελευταίες μέρες με την «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου» ... μάλλον θα παρέμβει μετά τις εκλογές της 18 Μαΐου.-

christogiannis

http://www.toxwni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου