Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις από το φθινόπωρο

Νέες περικοπές στις συντάξεις και ενοποιήσεις ταμείων φέρνει η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αποκαλύπτει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής».
Επιπλέον στόχος είναι να καλυφθούν οι απώλειες στα ταμεία από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όπως και του φόρου υπέρ τρίτων, γεγονός που οδηγεί σύμφωνα με το δημοσίευμα σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιούλιο, με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

«Μαχαίρι» θα πέσει και στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα θέλουν τις αλλαγές να κορυφώνονται το φθινόπωρο, με την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες. Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου