Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Φοβήθηκε «σε μικρές δόσεις» ο Γκίκας ...


Ερωτηματικά και για Νικολούδη...
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Οικονομίας ισχυρίστηκε ότι στις παραμονές των εκλογών του 2012 φοβήθηκε «όπως και οι μισοί έλληνες» ότι θα χάσει τις καταθέσεις του και έκανε πολλές μικρές καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού. Φαίνεται ότι φοβόταν και από...
λίγο κάθε 2-3 ώρες.
Ωστόσο ο συνολικός φόβος του πρώην υπουργού αποδείχτηκε σοβαρός αφού με 56 εμβάσματα κάτω των 10.000€ μετέφερε στο εξωτερικό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Δυστυχώς ο κύριος Χαρδούβελης δεν πρέπει να ένιωσε μεγάλη σιγουριά ούτε υπό τη δική του διακυβέρνηση μιας και τα ποσά δεν επέστρεψαν στην Ελλάδα όταν διασφαλίστηκε η χώρα με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέντευξή του στο Star ο Γκίκας Χαρδούβελης δημιούργησε επιπλέον ερωτηματικά για την προεκλογική επικοινωνιακή στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονταν στο γνωστό ως «email Χαρδούβελη» αποτελούσαν την πρόταση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις που θα λαμβάνονταν σε περίπτωση εκτροχιασμού του προϋπολογισμού και όχι μέτρα που απαιτούσε η Τρόικα και αρνιόταν να δεχτεί η ελληνική πλευρά.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το επείγον αίτημα διερεύνησης που έστειλε ο Νικολούδης στις 20 Ιανουαρίου, πέντε μέρες δηλαδή πριν τις εκλογές και αφού είχε πλέον εδραιωθεί η σίγουρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε βρει τότε το δρόμο προκειμένου να φτάσει στο φως της δημοσιότητας.

Τούτο είναι αρκετά περίεργο αφού στο πρόσφατο παρελθόν όταν ο κύριος Νικολούδης ήταν πρόεδρος της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τον έλεγχο των πόθεν έσχες είχε καλό σκορ στις διαρροές. Επί της προεδρίας του ήρθε στη δημοσιότητα το πόρισμα για το ένα εκατομμύριο ευρώ του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, που έφυγε για τα ξένα. Επί της προεδρίας του διέρρευσαν επίσης μια σειρά από στοχευμένους ελέγχους σε ενοχλητικούς για την τότε κυβέρνηση δημοσιογράφους. Ήταν τότε που το Έθνος έβγαζε πρωτοσέλιδα κατονομάζοντας δημοσιογράφους ως υπό έλεγχο από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (είχε ξεχάσει τότε ο δημοσιογράφος ότι η αρχή ήλεγχε και τυπικά τα πόθεν έσχες τους) όταν τελικά αποδείχτηκε ότι ο έλεγχος αφορούσε απλά την καθυστέρηση για λίγες ημέρες της κατάθεσης των σχετικών εγγράφων.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης, είναι σήμερα Υπουργός επικρατείας κατά της Διαφθοράς.


Kώστας Εφημερος


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου