Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τα "χώνουν" στον Πορτοσάλτε οι ξένοι ανταποκριτές

Συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ή άμεση επανόρθωση, ζητούν από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε οι Ανταποκριτές Ξένου Τύπου, θεωρώντας ότι οι κατηγορίες που ανέφερε στην εκπομπή του είναι πολύ σοβαρές.

Ο Αρ. Πορτοσάλτε στην εκπομπή του την περασμένη Τρίτη αναφέρθηκε σε στημένα ρεπορτάζ που γίνονται επ' αμοιβή στην Ελλάδα από ξένους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τις οικογένειες χωρίς ρεύμα στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε στημένα ρεπορτάζ που γίνονται με κάποιες από αυτές τις οικογένειες. Όπως είπε, «υπάρχουν οικογένειες οι οποίες είναι πρόθυμες να βγουν στην τηλεόραση, βγαίνουν σε όλα τα διεθνή δίκτυα τα τελευταία δύο χρόνια, βγαίνουν επ' αμοιβή». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αυτό είναι κομμάτι της προπαγάνδας, αμείβονται από τους εξειδικευμένους οδηγούς συνεργείων και δημοσιογράφους».

Όπως σημειώνει με επιστολή της προς τους υπευθύνους του Σκάι και τον ίδιο τον δημοσιογράφο η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, «επειδή οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, πιστεύουμε ότι διαθέτετε τα απαραίτητα στοιχεία για τις οικογένειες που αμείβονται, για τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία που εμπλέκονται σε αυτά τα ρεπορτάζ». Η Ένωση ζητάει από τον Σκάι να αποστείλει άμεσα όλα τα στοιχεία που έχει, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι κατάλληλες ενέργειες και να σταλεί ενημέρωση στα μέσα που εκπροσωπούν οι τυχόν παράτυποι δημοσιογράφοι και οι διεθνείς Ενώσεις, όπως έχει καθήκον να κάνει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

«Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε αποδεικτικά στοιχεία για φερόμενα ως στημένα ρεπορτάζ, παρακαλούμε να ανακαλέσετε άμεσα μέσω της εκπομπής σας και αναμένουμε εγγράφως την αιτιολογία που έγινε αυτή η αναφορά για τα ξένα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει η Επιστολή της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς ενημέρωση στον πρόεδρο του Σκάι Γ. Αλαφούζο, στον διευθυντή ειδήσεων Στ. Μαλέλη, στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και στον πρόεδρο του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδη.

πηγή: Η Αυγή

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου