Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια… 02 Μαρτίου 2015

bb1ade91767ecf8cf22ff735ba4a6e8e_XL

Ζήτησα από φίλους, των οποίων την άποψη εκτιμώ, να με ενημερώσουν για τα γεγονότα στην γενική συνέλευση του συλλόγου που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο ΔΙΜΜΑ (Αλεξάνδρειο και καλά Ίδρυμα). Κι αφού τους άκουσα με μεγάλη προσοχή, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η λέξη «Ξεφτίλα», ενώ παράλληλα μια τάση αναγούλας κυρίεψε το πάνω κορμί μου. Αργότερα προέκυψε πως η αναγούλα οφείλονταν σε γαστερντερίτιδα που με προσέβαλε προς στιγμή, αλλά η «Ξεφτίλα» παρέμεινε και είχε να κάνει με την κατάντια του ΔΙΜΜΑ.

Μια ευγενής ιδέα στη σύλληψή της, αφέθηκε στα χέρια αδαών περί την πολιτική ανθρώπων, με άγνωστα κίνητρα, με άγνωστο γνωστικό επίπεδο, με άγνωστη εν γένει παιδεία, με άγνωστη επαγγελματική διαδρομή.

Σε ανθρώπους που έχουν ανάγει το φολκλόρ σε επιστήμη, το καραγκιοζιλίκι σε καθημερινή πρακτική, που έχουν κάνει τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις, ψωμοτύρι.

Είναι ανάγκη η Ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα οι νέοι βουλευτές, να δουν το θέμα του «Αλεξανδρείου» σοβαρά, να μην κωφεύσουν και να μην εθελοτυφλωθούν έτσι ώστε να ξαναγυρίσει ο σύλλογος στον αρχικό του σκοπό.

Άλλως να ανακληθεί πάραυτα η παραχώρηση της έκτασης από το τότε Υπουργείο Γεωργίας και να αποδοθεί αυτό στο Δήμο Δίου Ολύμπου, μπας και αξιοποιηθεί προσηκόντως. Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε ένα κάρο εκατομμύρια δραχμές κάποτε, για να στηθεί αυτός ο σύλλογος και αυτές οι εγκαταστάσεις κι οποιαδήποτε ολιγωρία δημοσίων προσώπων που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα εκεί και δεν πράττουν τίποτα συνιστούν απιστία κατά τη γνώμη μου.

Αυτό όμως που είναι απολύτως αδιανόητο, είναι να εγκαταλείψει το Ελληνικό Κράτος, το «Αλεξάνδρειο» στα νύχια κάθε γερακιού, κάθε περιστεριού, κάθε μπούφου ή όποιου άλλου πτηνού, που πετάει στο ξηροκάμπι. 

http://www.dionolympos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου