Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Στον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, διαβιβάστηκε η ποινική προκαταρκτική δικογραφία, για τα δάνεια του Mega Channel το 2009 και αυτός θα αποφασίσει αν θα καταλήξει στο αρχείο ή όχι…

megatv-thumb-large

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει, ότι η ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013, στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, με θέμα τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επικαλέσθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», σύμφωνα με το οποίο, «το 2009, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, το κανάλι έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει. Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς αποφάσισαν να διατηρήσουν στη ζωή το κανάλι των ζάμπλουτων εκδοτών, χορηγώντας νέο δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Παναγούλης είχε επισημάνει ότι για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και με ποια τραπεζικά κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια από τράπεζες, που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.

http://arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου