Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Υπέρ της επιστροφής των μνημείων στην Ελλάδα, τάχθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ

Υπέρ της επιστροφής των αρχαίων μνημείων που έχουν μετακινηθεί από την Ελλάδα σε άλλες χώρες (π.χ. μάρμαρα Παρθενώνα) τάχθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ...
κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή της νέας ταινίας όπου πρωταγωνιστεί κι έχει τον τίτλο “The Monuments Men” (στην Ελλάδα παρουσιάζεται με τον τίτλο “Μνημείων άνδρες”).
Η συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της...
...προώθησης της ταινίας και η ερώτηση απευθύνθηκε προς τον Κλούνεϊ, από Έλληνα δημοσιογράφο.
«Έχετε πολύ καλά επιχειρήματα για να στηρίξετε την υπόθεση της επιστροφής στην Ελλάδα των μνημείων τα οποία σας ανήκουν», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης απαντώντας στην ερώτηση που του τέθηκε και ήταν κατηγορηματικός: “ Ναι, έχω την άποψη πως έτσι πρέπει να γίνει”.
Ωστόσο δεν φάνηκε να γνωρίζει και πολύ καλά το θέμα. Και μάλλον απάντησε επηρεασμένος από την πλοκή της ταινίας. Διότι όταν του ζητήθηκε να κάνει μια πρόταση για το πως θα μπορούσαν τα μνημεία να επιστραφούν, ο Κλούνεϊ απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα, λέγοντας απλώς, “δεν είμαι και τόσο καλός στις προτάσεις”.
Η πολεμική περιπέτεια “Μνημείων άνδρες” στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αναφέρεται στην προσπάθεια μιας ομάδας ιστορικών και επιστημόνων των συμμαχικών δυνάμεων, που στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου αναλαμβάνουν στην Ευρώπη, την αποστολή, να σώσουν τους θησαυρούς των έργων Τέχνης που έκλεψαν οι Ναζί από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και να τα επαναπατρίσουν, με το τέλος του πολέμου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου