Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Οταν η Huffington πυροβολεί Σαμαρά

Το «τέλος της βασιλείας» του Αντώνη Σαμαρά προδιαγράφει δημοσίευμα της Huffington Post. Αφορμή στάθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος, διαπιστώνει ο αρθρογράφος.

Αυτό σημαίνει -όπως επισημαίνεται- πως ανά πάσα στιγμή αρκεί τρεις βουλευτές να υποβάλουν παραίτηση, για να πέσει η κυβέρνηση και για να σπείρει ξανά τον πανικό η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Τέσσερις μήνες -όπως αναφέρεται- χρειάστηκαν για να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν βρέθηκε στην ίδια θέση το καλοκαίρι του 2011. Και πάλι όμως οι μπελάδες για τον Ελληνα πρωθυπουργό δεν φαίνεται πως τελειώνουν εδώ. Ερχεται ο έκτος χρόνος ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, με νέα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Και από κοντά οι νέες εκθέσεις του ΔΝΤ, ότι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι λανθασμένη!

Ενα πράγμα αναγνωρίζει, πάντως, ο αρθρογράφος στον Αντώνη Σαμαρά: πως μπορεί να έχασε τους συμμάχους του στη Βουλή, δεν έχασε όμως τους ψηφοφόρους του.

Παραδόξως, λέει, παραμένει στην κορυφή σε σχεδόν όλες τις δημοσκοπήσεις. Διαφαίνονται όμως στον ουρανό σύννεφα. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, το 73% των Ελλήνων εκτιμά πως η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο.

Καταλήγει λοιπόν το δημοσίευμα με το εξής ερώτημα: Μήπως αυτό κάνει ορισμένους βουλευτές να σκεφτούν πως πρέπει να εγκαταλείψουν εγκαίρως τη βάρκα;

http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου