Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Εθνική Ελλάδας: Ραντεβού στη Βραζιλία!

Ικανοποίηση στην Εθνική για τη νίκη με 2-0 στην Αυστρία. Στόχος το 4 στα 4 στα εναπομείναντα ματς των προκριματικών για να επιτευχθεί ο στόχος της παρουσίας στη Βραζιλία, έστω και μέσω μπαράζ

Μια παραλλαγή του συνθήματος του 2004 («Φέρτε μας τη Βραζιλία») γίνεται επίκαιρη για την Εθνική ομάδα. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των προκριματικών το αίτημα των φιλάθλων από τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του είναι να μας… φέρουν στη Βραζιλία και τα τελικά του Μουντιάλ.
Και εμφανίσεις σαν τη χθεσινή στο νικηφόρο φιλικό επί της Αυστρίας στο Σάλτσμπουργκ είναι αν μη τι άλλο ενθαρρυντικές. Παρά τις σημαντικές απουσίες, όπως των Καραγκούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα και όχι μόνον, η Εθνική παρουσίασε καλό πρόσωπο και επικράτησε 2-0, με πρωταγωνιστές τον Κώστα Μήτρογλου που πέτυχε και τα δύο γκολ της ελληνικής ομάδας, και τον Κώστα Μανωλά που με την πληθωρική του παρουσία θωράκισε τα μετόπισθεν.

Ελλάδα… 4/4

Απομένουν τέσσερα παιχνίδια για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στόχος είναι οι ισάριθμες νίκες για να εξαντληθούν οι πιθανότητες απευθείας πρόκρισης στα τελικά της Βραζιλίας ή τουλάχιστον να εξασφαλιστεί η δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.
Το πρώτο σενάριο είναι το δυσκολότερο. Η Εθνική χρειάζεται μόνο νίκες απέναντι σε Λιχτενστάιν εκτός (6/9) και εντός (15/10), Λετονία εντός (10/9) και Σλοβακία εντός έδρας (11/10) και ταυτόχρονα δύο στραβοπατήματα της Βοσνία/Ερζεγοβίνης, καθώς έχει τρεις περισσότερους βαθμούς από την Εθνική και πολύ καλύτερο συντελεστή γκολ (+20 έναντι +3). Οι Βόσνιοι έχουν να αντιμετωπίσουν το Σεπτέμβριο τη Σλοβακία εντός κι εκτός έδρας, ενώ ολοκληρώνουν την παρουσία τους με Λίχτενσταϊν εντός και Λιθουανία εκτός έδρας.
Πιο εφικτός μοιάζει ο στόχος της διατήρησης της δεύτερης θέσης και της υπεράσπισης του +4 από τη Σλοβακία, που πέραν των δύο αγώνων με τη Βοσνία και της αναμέτρησης με την Εθνική στο «Καραϊσκάκη» έχει να παίξει και εκτός έδρας με τη Λετονία (15/10). Εφόσον η Ελλάδα είναι μία από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες των εννιά γκρουπ, όπως αναμένεται να συμβεί, αυτές θα χωριστούν σε ισχυρές και αδύνατες βάσει της κατάταξης της FIFA τον Οκτώβριο και όλα δείχνουν πως η Εθνική θα είναι ισχυρή (ήταν ενδέκατη για τον Αύγουστο) στην κλήρωση που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου