Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δύο λιμενικοί για «μαύρη τρύπα» στον Οίκο Ναύτου Κατερίνης

   Ο εισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας προτείνει να δικαστούν για υπεξαίρεση ένας κελευστής κι ο λιμενάρχης του τοπικού λιμεναρχείου.

Να παραπεμφθούν δύο λιμενικοί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το έλλειμμα στο ταμείο του Οίκου Ναύτου Σκάλας Κατερίνης. Αυτό προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δικαστούν για υπεξαίρεση ένας κελευστής κι ο λιμενάρχης του τοπικού λιμεναρχείου.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος κατηγορούνται ότι παρακράτησαν συνολικά 279.000 ευρώ από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011. Τα χρήματα προορίζονταν για φαρμακευτικές δαπάνες, πληρωμές δώρου Χριστουγέννων και επιδομάτων για άνεργους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου .

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο 1ος ήταν διαχειριστής και ο δεύτερος προϊστάμενος στο υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης και στο τοπικό παράρτημα του Οίκου Ναύτου (μέχρι να τεθεί σε διαθεσιμότητα). Διαχειρίζονταν χρήματα της παγίας προκαταβολής - ειδικού λογαριασμού για την κάλυψη καθημερινών εξόδων-

Ο λιμενάρχης ήταν υπεύθυνος και για τη συγκέντρωση ποσών για φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων ναυτικών Κατερίνης τα οποία στέλνονται για εκκαθάριση στο τμήμα Ελέγχου Δαπανών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οίκου Ναύτου.

Ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός φορέας εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με σκοπό την προστασία, την περίθαλψη υγείας και την επιδότηση της ανεργίας των ναυτικών και των οικογενειών τους.

http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου