Ο εισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας προτείνει να δικαστούν για υπεξαίρεση ένας κελευστής κι ο λιμενάρχης του τοπικού λιμεναρχείου.
Να παραπεμφθούν δύο λιμενικοί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το έλλειμμα στο ταμείο του Οίκου Ναύτου Σκάλας Κατερίνης. Αυτό προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Θεοφάνης Λιούτας, προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δικαστούν για υπεξαίρεση ένας κελευστής κι ο λιμενάρχης του τοπικού λιμεναρχείου.
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος κατηγορούνται ότι παρακράτησαν συνολικά 279.000 ευρώ από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011. Τα χρήματα προορίζονταν για φαρμακευτικές δαπάνες, πληρωμές δώρου Χριστουγέννων και επιδομάτων για άνεργους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου .
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο 1ος ήταν διαχειριστής και ο δεύτερος προϊστάμενος στο υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης και στο τοπικό παράρτημα του Οίκου Ναύτου (μέχρι να τεθεί σε διαθεσιμότητα). Διαχειρίζονταν χρήματα της παγίας προκαταβολής - ειδικού λογαριασμού για την κάλυψη καθημερινών εξόδων-
Ο λιμενάρχης ήταν υπεύθυνος και για τη συγκέντρωση ποσών για φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων ναυτικών Κατερίνης τα οποία στέλνονται για εκκαθάριση στο τμήμα Ελέγχου Δαπανών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οίκου Ναύτου.
Ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός φορέας εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με σκοπό την προστασία, την περίθαλψη υγείας και την επιδότηση της ανεργίας των ναυτικών και των οικογενειών τους.
Το κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης με τα "όμορφα" περιστρεφόμενα παράθυρα, βαμμένα για να μη βλέπεις έξω, αλλά και για οικονομία στις κουρτίνες
Κύριε Δήμαρχε, εσύ απλώς … προεδρεύεις
Καημό το έχω, να υπάρξει μία φορά, που κάποιος δημοτικός Άρχοντας ή άλλος πολιτικός ηγέτης να βγει και να πει «Συγνώμη έκανα λάθος» ή «Συγνώμη, μου διέφυγε». Ξέχνα τη «Συγνώμη», ας πει έστω «Έκανα λάθος». Άλλωστε η παραδοχή του λάθους είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Ουδείς άσφαλτος, όπως είπε και η Λαίδη. Ανθρώπινο χαρακτηριστικό είναι όμως και η αναισθησία και η τάση για μεταφορά ευθυνών στους «άλλους».
Εγώ πάντως αγαπητέ αναγνώστη δεν μπορώ να αντισταθώ, γιατί είναι στη φύση μου. Θα σου τα πω όλα. Εε, όχι και εντελώς όλα γιατί τότε δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
Είχα την ατυχία να είμαι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης την Πέμπτη 5/11/2015, προκειμένου ως Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας να συμπαρασταθώ στους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την τραγική κατάσταση του σχολείου τους. Τα αιτήματα των παιδιών ήταν τα εξής:
1. Έχει καταστραφεί ο λέβητας εδώ κι ένα χρόνο, γεγονός για το οποίο έχει ενημερωθεί ο Δήμος Κατερίνης από την περσινή χρονιά.
2. Δεν υπάρχει μόνωση και παράθυρα στα εργαστήρια και μέσα στο σχολικό κτίριο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά και να μη θερμαίνονται οι χώροι.
3. Δεν έχει συσταθεί ειδικότητα «Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», για την οποία υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από μαθητές και υπήρξε διαβεβαίωση ότι, θα λειτουργήσει.
4. Υπάρχει έλλειψη αιθουσών.
5. Υπάρχει έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής(θρανία, καρέκλες, καθρέφτες στις τουαλέτες, χαρτί υγείας, σαπούνι).
6. Υπάρχει έλλειψη εργαλείων κι αναλώσιμων υλικών στα Εργαστήρια.
Αποκάλεσε «μ*λ*κα» τον Περιφερειάρχη και «εξώλης και προώλης» τη γνωστή οικονομολόγο
Χοντρό βρισίδι στον Απόστολο Τζιτζικώστα και την Έλενα Παναρίτη έριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην χθεσινή εκδήλωση για το βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου, νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και δεν ακουγόταν!
Οι «καυτές» ατάκες του κ. Πάγκαλου ξεκινούν λίγη ώρα μετά την άφιξη της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Τι κοινό έχουν το Πουέρτο Ρίκο και η Ελλάδα; Παρά τις πολλές σημαντικές διαφορές ως προς την οικονομία, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός ομοιοτήτων.
Αυτά τα κοινά σημεία πρέπει να προβληματίσουν το Κογκρέσο, το οποίο θα ήταν καλό να δει προσεκτικά την ελληνική εμπειρία, όταν σχεδιάζει την πολιτική του προκειμένου να λυθούν τα βαθιά οικονομικά προβλήματα της περιοχής, σύμφωνα με το «The Hill».
Είναι χαρακτηριστικό πως τα ποσοστά φτώχειας στο Πουέρτο Ρίκο αγγίζουν το 45%, ενώ πολλοί Πορτορικανοί επιλέγουν τον δρόμο της φυγής.
Την περασμένη δεκαετία, όπως και η Ελλάδα, το Πόρτο Ρίκο εκμεταλλεύθηκε ευνοϊκές συνθήκες της χρηματοπιστωτικής αγοράς για να λάβει δάνεια. Όπως και η Ελλάδα, το Πόρτο Ρίκο έκανε ισχνή χρήση αυτού του δανεισμού. Το έπραξε, επιτρέποντας να δημιουργηθούν μεγάλες δημοσιονομικές ανισότητες και καθυστερώντας τις δομικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ίσως θα μπορούσαν να… θεραπεύσουν την οικονομία της.