Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Υπόθεση υδροχλωρικού οξέος σε αναψυκτικά διερευνά η Αντιτρομοκρατική

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το περιεχόμενο των USB, ενώ η αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία παρασκευής των αναψυκτικών να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες (φωτογραφία αρχείου).

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) ανατέθηκε η προανάκριση για την υπόθεση της χθεσινής αποστολής σε ενημερωτικό site και σε εφημερίδα δύο USB sticks και δύο φιαλών με αναψυκτικό, που περιείχε ποσότητα υδροχλωρικού οξέως. Σε προληπτική απομάκρυνση των επίμαχων συσκευασιών προβαίνει η Coca-Cola.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σε USB περιεχόταν προκήρυξη που φέρει την υπογραφή FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo, και αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Εμείς 4 ημέρες μετά από την αποστολή των φακέλων θα ξεκινήσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια Nestea των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα, που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος. Επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της Coca Cola και του Nestea, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».

Ο συντάκτης της προκήρυξης προειδοποιεί τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το περιεχόμενο των USB, ενώ η αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία παρασκευής των αναψυκτικών να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και στις ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Coca Cola: Προληπτική απομάκρυνση συσκευασιών

Σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea όλων των γεύσεων προβαίνει η Coca Cola, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η Coca-Cola, έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τις αρχές θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια, ενημερώνοντας άμεσα το καταναλωτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση, εφόσον απαιτηθεί».

http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου