Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη για μίζα υποψήφιος δήμαρχοςΣυνελήφθη για μίζα υποψήφιος δήμαρχος

Συνελήφθη λίγο μετά τις 14:00 σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα
Κυριακού». Ο Χάρης Τομπούλογλου φέρεται να πιάστηκε έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ που σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσε από ιδιωτική εταιρία προκειμένου να συνεχίσει σύμβασή της με το νοσοκομείο.

Ο Τομπούλογλου εκτός από πρόεδρος του «Αγλαΐα Κυριακού» είναι και παλιός πολιτευτής της ΝΔ στη Β” Αθήνας, δημοτικός σύμβουλος της Νέας Χαλκηδόνας από το 1986 και υποψήφιος δήμαρχος στον Καλλικρατικό δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Είναι όμως και ο δήμαρχος στον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ρίχνει, ή μάλλον έριχνε «δαγκωτό», καθότι πλέον διεγράφη από τα μητρώα μελών του κόμματος «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά» όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και ανακοίνωσε η Λ. Συγγρού.

Ειδικότερα για τη σύλληψη, όπως διευκρίνισε η αστυνομία, ο 54χρονος Τομπούλογλου κατηγορείται για εκβίαση και παθητική δωροδοκία.

Ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.

Παράλληλα, συνελήφθη και 40χρονος συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Σήμερα δε το μεσημέρι παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος προέδρου της διαφημιστικής, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παρέδωσε τα χρήματα στο συνεργό του. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

http://aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου