Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΖΗΤΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστηριο

Να δικαστούν τρία άτομα που φέρονται ότι άρπαξαν δάνεια που προορίζονταν για τα μέλη της Ένωσης Παντοπωλών Κατερίνης προτείνει η αντεισαγγελέας Εφετών

Να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρία άτομα που φέρονται ότι άρπαξαν δάνεια που προορίζονταν για τα μέλη της Ένωσης Παντοπωλών Κατερίνης.

Αυτό προτείνει η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ζητώντας την παραπομπή τους πρώην προέδρου, του πρώην ταμία-διαχειριστή κι ενός συνταξιούχου τραπεζικού που κατηγορούνται για απάτη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία με χρήση και άμεση συνέργεια στην απάτη, κατά περίπτωση.

Από την έρευνα ορκωτού λογιστή προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος κατήρτισε πλαστά πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης και του ΔΣ της  «Ενωσης Παντοπωλών  Κατερίνης -ΕΝ.ΠΑ.Κ.ΣΥΝ.Π.Ε.». Με βάση αυτά τα έγγραφα ο πρώην πρόεδρος εμφανιζόταν  ως μόνος εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού ο οποίος είχε την εξουσία σύναψης δανειακών συμβάσεων, πείθοντας  τους αρμόδιους υπάλληλους των  τραπεζών συνάψουν τραπεζικές συμβάσεις. Ο ίδιος και οι δύο συγκατηγορούμενοι του φέρονται ότι, μ' αυτό τον τρόπο, αποκόμισαν συνολικά άνω από 500.000 ευρώ που δεν απέδωσαν στον συνεταιρισμό.

Το 2007,η νέα διοίκηση υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης και ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι  πολλά μέλη της Ένωσης Παντοπωλών είχαν λάβει εξώδικα από την Αγροτική Τράπεζα και άλλες τράπεζες, από τα οποία προέκυπτε ότι η Ένωση Παντοπωλών όφειλε σ' αυτές τεράστια ποσά από δάνεια που είχαν συναφθεί με τις εν λόγω τράπεζες.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρονται και τα παρακάτω: Τα μέλη κατέθεσαν ότι ουδέποτε συμμετείχαν σε Γενική Συνέλευση και συνεδρίαση του Δ.Σ.και κανένας απ' αυτούς δεν σύναψε οποιαδήποτε σύμβαση με τράπεζα για τη λήψη δανείου ή κάρτας.
Κατά την απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας Κατερίνης οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν  τις κατηγορίες και κατέβαλλαν  προσπάθεια να επιρρίψουν την ευθύνη, για τα όσα συνέβησαν στον συνεταιρισμό, ο ένας στον άλλο.Ο τρίτος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε για  την πλαστότητα των δικαιολογητικών αλλά σημειώνεται ότι ενώ δεν έλαβε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, παρόλα αυτά εισηγήθηκε στην τράπεζα τη σύναψη σύμβασης.

Πηγή: http://voria.gr/article/efthines-gia-apati-me-dania-sineterismou-ziti-isangeleas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου