Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Κλειστές οι τράπεζες – Επιβολή capital control – Πόσο θα διαρκέσει ο περιορισμός

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες έλαβε η κυβέρνηση.

Η τραπεζική αργία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να διαρκέσει από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων. ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το όριο να φτάσει στα 200 ευρώ. Άλλα σενάρια θέλουν το ποσό να είναι μικρότερο.

Ό,τι ισχύσει για τις τράπεζες φέρεται να ισχύσει και για τα χρηματιστήρια, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.

Οι αποφάσεις φέρονται να ελήφθησαν πριν από λίγο και συγκεκριμένα έπειτα από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Όπως δήλωσε αποχωρώντας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα υπάρξει ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου (σ.σ. συνεδριάζει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου) για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι «στο Συμβούλιο υπήρξε πολύ καλή συνεργασία, με ταύτιση απόψεων και απόλυτη σύμπνοια. Κάναμε πολύ καλή δουλειά».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί για να διασφαλίσουμε την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών».

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου